ΧΑΑ: Θετικά σινιάλα στην εκκίνηση

Θετικά άνοιξε η Σοφοκλέους, με αναλογία 4 ανοδικών προς μία πτωτική μετοχή. Μένει να δούμε, αν η αγορά μπορεί να εμφανίσει πιο περιορισμένου εύρους διακυμάνσεις, επιτρέποντας στα θεσμικά χαρτοφυλάκια να παραμείνουν ”μέσα” για περίοδο διημέρου ή τριημέρου.

Με gap opening προς τα επάνω ξεκινά η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Σοφοκλέους, καθώς ο Γ.Δ. τιμών διαμορφώνεται στο άνοιγμα στις 2.080 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 0,97% εν μέσω σχετικά υψηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, αφού ο τζίρος ανέρχεται ήδη στα 3 εκατ. ευρώ ποσό, που θεωρείται αρκούντως ικανοποιητικό για τα πρόσφατα δεδομένα της αγοράς.

4 ανοδικές για κάθε μία πτωτική μετοχή- αναλογία που έχουμε ξαναδεί- και βέβαια, αυτό που χρειάζεται, είναι να βεβαιωθούμε ότι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά θα μπορέσει να διατηρηθεί στις τρέχουσες αποτιμήσεις και πολύ περισσότερο να εμφανίσει πιο περιορισμένου εύρους διακυμάνσεις επιτρέποντας στα θεσμικά χαρτοφυλάκια να παραμείνουν στην αγορά για περίοδο διημέρου ή και τριημέρου ακόμα χωρία να απαιτείται το ”γύρισμα” θέσεων ενδοσυνεδριακά.

Η αγορά παραγώγων προκαλεί και πάλι σήμερα ενδιαφέρον αφού, όσοι είχαν προεξοφλήσει περαιτέρω ανοδική κίνηση την υψηλή την Παρασκευή αποκομίζουν σήμερα κέρδη στα ΣΜΕ επί του FT20, ενώ παράλληλα το άνοιγμα σε σημαντικά υψηλότερες αποτιμήσεις επιτρέπει την πώληση των ΣΜΕ, από όσους θεωρούν ότι ο ερχόμενος μήνας θα είναι μήνας πτώσης στο ΧΑΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v