ΧΑΑ: Αντίδραση που αφήνει ελπίδες

Εντύπωση για δυνατότητα περαιτέρω αντίδρασης έδωσε η σημερινή συνεδρίαση, κατά την οποία τράπεζες (+2,58%) και τηλεπικοινωνίες (+2,2%)συνέβαλαν τα μέγιστα προκειμένου να αντιδράσει η αγορά προς τις 2.100 μονάδες. Στα αρνητικά της ημέρας η αντίδραση ΟΤΕ, Panafon.

Με ένα εντυπωσιακό ριμπάουντ από τα χαμηλά της ημέρας αντέδρασε ο Γενικός Δείκτης στις χτεσινές πιέσεις, αφού τόσο η πορεία των τραπεζών (+2,58%), όσο και η αντίστοιχη των τηλεπικοινωνιών (+2,2%) συνέβαλαν τα μέγιστα στο να κατορθώσει η ευρύτερη αγορά να βρει εναύσματα, προκειμένου να αντιδράσει προς το επίπεδο των 2.100 μονάδων.

Εντυπωσιακή η ανάκαμψη των Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, Εμπορικής, μετοχές που κατέγραψαν κέρδη μεγαλύτερα του 2,5% έκαστη, ενώ εξίσου ικανοποιητική και η εικόνα στην ευρύτερη αγορά, με μόλις 25 μετοχές να καταγράφουν απώλειες.

Αυξημένη και η συναλλακτική δραστηριότητα, εξέλιξη που από καθαρά τεχνικής σκοπιάς δημιουργεί προσδοκίες, δεδομένου ότιν τόσο η επανατοποθέτηση ρευστότητας σε δεικτοβαρείς μετοχές, όσο και η αντίστοιχη ζήτηση για τίτλους στο κλείσιμο, εξέλιξη που θεωρείται προεξοφλητική ως προς τη δυνατότητα περαιτέρω αντίδρασης, αποτελούν στοιχεία που δεν θα πρέπει να περάσουν απαρατήρητα και προπάντων δίνεται η εντύπωση, ότι υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω αντίδρασης.

Πρέπει να σταθούμε στη συμπεριφορά του ΟΤΕ και της Panafon, μετοχές οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν αντέδρασαν σε ικανοποιητικό βαθμό, καθώς επίσης και στο γεγονός, ότι το πρωινό ράλι στην Ευρώπη δείχνει να εξασθενεί.

Τέλος, όσον αφορά στην κίνηση στην αγορά παραγώγων, σημαντικά τα κέρδη για όσους τοποθετήθηκαν σε intraday ορίζοντα, χωρίς να αγνοούνται οι πωλήσεις που εμφανίστηκαν στο κλείσιμο στα ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE 20.Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: Ξιφίας (κοινές), Πετζετάκις, ΚΑΕ, Σελόντα, Ευρωδυναμική και Compucon.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές: Ευρωδυναμική, Σελόντα, ΚΑΕ και Compucon, ενώ σε υψηλά 52 εβδομάδων και, ταυτόχρονα, σε ιστορικά υψηλά βρέθηκε η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 50.000 τεμαχίων της Παπαστράτος στην τιμή των 15,38 ευρώ, ένα πακέτο 342 τεμαχίων της Chipita στην τιμή των 8 ευρώ, ένα πακέτο 14.043 τεμαχίων της Alpha Bank στην τιμή των 13,2 ευρώ, ένα πακέτο 3.386 τεμαχίων της Εμπορικής Τράπεζας στην τιμή των 20,3 ευρώ και ένα πακέτο 11.243 τεμαχίων της Eurobank στην τιμή των 13,2 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκε επίσης δύο πακέτα (12.676 και 1.000 τεμάχια) της Τράπεζας Πειραιώς στην τιμή των 6,88 ευρώ και6,62 ευρώ, αντίστοιχα, ένα πακέτο 700 τεμαχίων της Μαΐλης στην τιμή των 5,5 ευρώ, ένα πακέτο 5.507 τεμαχίων της Intracom στην τιμή των 8,54 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκε επίσης ένα πακέτο 80 τεμαχίων του ΔΟΛ στην τιμή των 2,68 ευρώ, ένα πακέτο 100.000 μετοχών του ΟΤΕ στην τιμή των 13,66 ευρώ και ένα πακέτο 23.380 τεμαχίων της Βαλκάν στη τιμή των 0,38 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v