ΧΑΑ: Με έναυσμα από έξω η δυναμική αντίδραση

Ικανοποιητική η σημερινή αντίδραση στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά καθώς οι επανατοποθετήσεις θεσμικών χαρτοφυλακίων αλλά και περιφερειακών επενδυτικών σχημάτων οδηγούν Δείκτη και συναλλαγές σε υψηλότερα επίπεδα.

Ομολογουμένως ικανοποιητική η σημερινή αντίδραση στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά καθώς οι επανατοποθετήσεις θεσμικών χαρτοφυλακίων αλλά και περιφερειακών επενδυτικών σχημάτων που αποσκοπούν στην αποκόμιση βραχυχρόνιων κερδών, οδηγούν τόσο τη συναλλακτική δραστηριότητα, όσο και το Γενικό Δείκτη σε υψηλότερες αποτιμήσεις.

Ειδικότερα, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης διαμορφώνεται στις 2.072 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 2,2% με το τζίρο να διαμορφώνεται ήδη στα 30 εκατ, ευρώ, ποσό συναλλακτικής δραστηριότητας που κρίνεται υψηλό για τα δεδομένα της Σοφοκλέους.

Από καθαρά τεχνικής άποψης άκρως ικανοποιητική είναι η τάση αφού, ο τζίρος αυξάνεται πάνω στην πτωτική κίνηση, κάτι που θεωρείται δείγμα ύπαρξης περαιτέρω περιθωρίου αντίδρασης, ενώ και η αναλογία ανοδικών / πτωτικών μετοχών να κλείνει συντριπτικά υπέρ των πρώτων (μόλις 13 οι πτωτικές μετοχές) καταδεικνύει το εύρος της αντίδρασης.

Όσον αφορά στην αγορά Παραγώγων, ικανοποιητικός ο όγκος των αγοραστών στα ΣΜΕ επί του FTSE 20, χωρίς ωστόσο να μπορούμε να πούμε ότι έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς την τάση της αγοράς κατά την υπόλοιπη εβδομάδα.

Τέλος επιθυμητή θα ήταν μια συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα, όπως επίσης επιτακτική φαίνεται να είναι και η εμφάνιση αυξημένου αγοραστικού ενδιαφέροντος σε δεικτοβαρείς μετοχές όπως ο ΟΤΕ που εξακολουθούν να υπολείπονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v