Προς αφομοίωση της διεθνούς τάσης το ΧΑΑ

Με τις διεθνείς αγορές να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο της τελευταίας δεκαπενταετίας και δεδομένης της θετικής συσχέτησης του ελληνικού χρηματιστηρίου με αυτό της Φρανκφούρτης, μπορεί να δούμε σήμερα μια αφομοίωση της διεθνούς τάσης στο ΧΑΑ, με ενίσχυση των κλάδων τραπεζών και τηλεπικοινωνίας.

Η μεγαλύτερη άνοδος της τελευταίας δεκαπενταετίας στη Wall Street, με το δείκτη Dow Jones να καταγράφει κέρδη έως και 7%, το ”γύρισμα” του DAX από το –7,2% στο +1% μέσα σε τέσσερις ώρες, και ένα volatility που ξεπερνά κάθε προηγούμενο, είναι η εικόνα που αντικρίζουν σήμερα το πρωί όσοι ασχολούνται με τις κεφαλαιαγορές.

Από καθαρά τεχνικής σκοπιάς και με δεδομένο τον αυξημένο βαθμό θετικής συσχέτισης Αθηνών – Φρανκφούρτης, θα περίμενε κανείς ότι η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα τουλάχιστον, θα μπορέσει να αφομοιώσει την τάση αντίδρασης που διέπει τις ξένες κεφαλαιαγορές.

Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στις τηλεπικοινωνίες και σε επιλεκτικούς τραπεζικούς τίτλους, οι οποίοι έχοντας πιεστεί αυτή την εβδομάδα, εμφανίζουν δυνατότητα ανάκαμψης και προσφοράς intraday κερδών σε όσους τους εμπιστεύονται.

Στην αγορά Παραγώγων το κλίμα είναι ήδη θετικό, αφού υπάρχει αυξημένη ζήτηση για τα ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE 20, ενώ για μια ακόμη ημέρα θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο τζίρο και δη στο πότε αυξάνεται η συναλλακτική δραστηριότητα ενδοσυνεδριακά.

Για να γίνουμε πιο σαφής, μέχρι στιγμής είχαμε μια συμπεριφορά καθαρά bearish αφού οι ρυθμοί της συναλλακτικής δραστηριότητας αυξάνονταν στην πτωτική κίνηση, τάση που πρέπει να αντιστραφεί για να μπορούμε να πούμε ότι η αγορά εμφανίζει δείγματα ότι μπορεί να αντιδράσει με διάρκεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v