Φρενάρει στις 2.100 το ΧΑΑ

Αφού ο Γενικός Δείκτης προσέγγισε το επίπεδο των 2.100 μονάδων, δεν μπόρεσε στη συνέχεια να διασπάσει ανοδικά τη ζώνη αυτή, και επιδίδεται σε μια ενδοσυνεδριακή διόρθωση, επιχειρώντας συσσώρευση στις 2.090 μονάδες.

Όπως αναφέραμε και στο πρωινό μας σχόλιο, ο Γενικός Δείκτης αφού προσέγγισε το επίπεδο των 2.100 μονάδων, δεν μπόρεσε να διασπάσει ανοδικά τη ζώνη αυτή, επιδιδόμενος αντ’ αυτού σε μια ενδοσυνεδριακή διόρθωση, επιχειρώντας να συσσωρευτεί στην ευρύτερη περιοχή των 2.090 μονάδων.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη θετική εικόνα επιμέρους τραπεζικών τίτλων, όπως της Εθνικής και της Εμπορικής, που καταγράφουν κέρδη μεγαλύτερη της μιάμισης ποσοστιαίας μονάδας, καθώς επίσης και στην εμφανή αδυναμία του τηλεπικοινωνιακού κλάδου, να αντιδράσει παρά το γεγονός ότι τόσο ο ΟΤΕ, όσο και η Panafon δέχτηκαν εντονότατες πιέσεις κατά το τελευταίο τριήμερο.

Επιβραδύνονται παράλληλα, οι ρυθμοί της συναλλακτικής δραστηριότητας, αφού ο τζίρος ανέρχεται στα 34,76 εκατ. ευρώ, ενώ η αποκόμιση βραχυχρόνιων κερδών έχει συμβάλλει στον μετριασμό της σχέσης ανοδικών / πτωτικών μετοχών από το 7,5 /1 στο άνοιγμα στο 4/1 τώρα.

Όσον αφορά στην κίνηση στην αγορά Παραγώγων, η εμφάνιση υπερτιμήσεων αποδείχθηκε πρόσκαιρη αφού κατά το τελευταίο ημίωρο επανεμφανίζονται αρκετοί πωλητές οι οποίοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν της αντίδρασης πουλώντας ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE 20 στις τιμές της Παρασκευής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v