ΧΑΑ: Προσπάθειες να μπει φρένο στην πτώση

Κάτω από τις 2.100 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με τις μεγαλύτερες πιέσεις να δέχονται οι μετοχές των ΟΤΕ, Panafon, αλλά και των τραπεζών με αιχμή την Alpha. Ωστόσο, υπάρχουν ψύγματα προσπαθειών να μπει φρένο στην πτωτική τάση.

Κάτω από το επίπεδο των 2.100 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης Τιμών στο ΧΑΑ, καθώς οι πιέσεις που δέχονται ο ΟΤΕ (-3,3%), η Panafon, αλλά και οι τράπεζες με επίκεντρο την Alpha, συμβάλλουν τα μέγιστα στην πλήρη αφομοίωση της διεθνούς αρνητικής τάσης, χωρίς ωστόσο να παραβλέπεται το γεγονός, ότι κατά τα τελευταία λεπτά υπάρχει μια αισθητή μείωση των ρευστοποιήσεων.

Ενδεικτικό ίσως της διάθεσης κάποιων θεσμικών χαρτοφυλακίων να στηρίξουν τις θέσεις τους πάνω από το επίπεδο των 2.000 μονάδων. Σχετικά υψηλή η αξία των συναλλαγών, (19,47 εκατ. ευρώ), ενδεικτική του πρωινού sell off, χωρίς όμως να αποκλείεται προς το κλείσιμο να ξαναδούμε αύξηση του ρυθμού συναλλακτικής δραστηριότητας, που ο Γενικός Δείκτης επιχειρεί να συσσωρεύσει προς το παρόν ανεπιτυχώς.

Όσον αφορά στην εικόνα στην ευρύτερη αγορά, η αναλογία πτωτικών / ανοδικών μετοχών κυμαίνεται από το 7 προς 1, στο 10 προς 1 υπέρ των πρώτων, και είναι έτσι προφανές ότι οι όποιοι υποψήφιοι αγοραστές προσμένουν σε αποπεράτωση της πτωτικής κίνησης ενδεχομένως στην ευρύτερη περιοχή των 2.000 μονάδων.

Όσον αφορά την κίνηση στην αγορά Παραγώγων, υποτιμήσεις έως και 2% εμφανίζουν τα ΣΜΕ του FTSE 20, εν μέσω αθρόων και επιθετικών πωλήσεων στο άνοιγμα, τάση που καταδεικνύει την αντίληψη που επικρατεί ότι ο Γενικός Δείκτης δεν θα μπορέσει να σταθεροποιηθεί και να συσσωρεύσει οπουδήποτε πάνω από τις 2.000 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v