Ασχημα η Σοφοκλέους, χειρότερα η Ευρώπη

Η αμυντική τακτική χαμηλού κόστους που έχει επιλεγεί από το πρωί στη Σοφοκλέους, επιβεβαιώνεται από την κίνηση του Δείκτη μεταξύ 2.125 - 2.132 μονάδων. Αδύναμη μετοχή της ημέρας ο ΟΤΕ, όπου, σημειωτέον, έχουν ελαχιστοποιηθεί οι πωλητές στο τελευταίο ημίωρο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μεταξύ 2.125 – 2.132 μονάδων κινείται ο Δείκτης, καθώς είναι προφανές πως έχει επιλεγεί από την αρχή κιόλας της συνεδρίασης, αμυντική τακτική χαμηλού κόστους.

Η μετοχή του ΟΤΕ μεταξύ 14,5 – 14,65 ευρώ, φαίνεται ότι στα τρέχοντα επίπεδα τιμών καταφέρνει και απορροφά με αυτές τις ζημιές την προσφορά που εκδηλώνεται. Η μετοχή της Εθνικής οριακά στα 19 ευρώ, όπως επίσης και της Alpha στα 13, ενώ μεγαλύτερες είναι οι απώλειες των Βιοχάλκο, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ.

Ελάχιστες οι μετοχές που αντιδρούν στο, συνολικότερα, πτωτικό ρεύμα αφού λιγότερες από 30 εγγράφουν τα όποια κέρδη. Όσον αφορά στην αδύναμη μετοχή της ημέρας, δηλαδή τον ΟΤΕ, θα μπορούσε να καταγραφεί στα θετικά της συνεδρίασης, η ελαχιστοποίηση, το τελευταίο ημίωρο, των πωλητών, όπως επίσης και η εμφανής τους προσπάθεια να μην πιεστεί χαμηλότερα των 14,5 ευρώ η τιμή της μετοχής.

Δύσκολη συνεδρίαση για τη Σοφοκλέους, δυσκολότερη όμως για την Ευρώπη και τη Νέα Υόρκη, φέρνει και πάλι στον ”αφρό” το ελληνικό χρηματιστήριο, αυτή την περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v