Η σταθερότητα στα ξένα θα φέρει άνοδο στο ΧΑΑ

Δεν πείθει τους ξένους η Ν. Υόρκη και ειδικότερα ο Dow Jones ότι έχουν ολοκληρώσει την οφειλόμενη διόρθωση, ωστόσο οι εστίες αντίστασης και αυτονόμησης στις αγορές της Ευρώπης, αλλά και τη Σοφοκλέους πληθαίνουν.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ναι μεν αλλά. Δεν πείθει τους ξένους η Ν. Υόρκη και ειδικότερα ο Dow Jones ότι έχουν ολοκληρώσει την οφειλόμενη διόρθωση, πλην όμως οι εστίες αντίστασης και αυτονόμησης στην Ευρώπη και βεβαίως στη Σοφοκλέους, πληθύνονται.

Θεωρούμε κατ’ αρχήν, σχετικά ικανοποιητικές τις χθεσινές συναλλαγές, καθ’ ότι ήταν περίπου 10 εκατ. ευρώ λιγότερες της προχθεσινής πτωτική συνεδρίασης. Μπορεί να κρατηθεί, κατά συνέπεια, η στήριξη των 2.100 – 2.115 μονάδων, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι θα αποφύγει τα χειρότερα ο τραπεζικός δείκτης.

Ειδικά για αυτόν θα πρέπει να σημειωθεί ότι όσο εγγύτερα των 3.400 μονάδων κυμαίνεται, τόσο περισσότερο απομακρύνεται το ενδεχόμενο να προσεγγίσει την χαμηλότερη στήριξη εξαετίας. Θα πρέπει κατά συνέπεια σήμερα – αύριο, να ενισχυθεί η τιμή συγκεκριμένων μετοχών (Εθνικής, Eurobank, Alpha) ώστε να παραμείνει εντός του εύρους ασφαλείας ο τραπεζικός δείκτης.

Εάν το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές σταθεροποιηθεί κάπως, θα επιμείνουμε ότι για τη Σοφοκλέους βρίσκεται σε ισχύ το αισιόδοξο σενάριο, αυτό που θα μπορούσε να οδηγήσει αρχικά μεν τον Δείκτη προς τις 2.165 – 2.180 και σε επόμενη φάση προς τις 2.230 – 2.250 μονάδες.

Το καλό είναι ότι ”βγαίνουν” αγοραστές σε όλο και περισσότερες μετοχές της μεσαίας – υψηλής κεφαλαιοποίησης, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση και χθες της ΕΥΔΑΠ, του ΙΑΣΩ, ΥΓΕΙΑ, Unisystems, ΔΕΗ, Spider, Δάριγκ, Εθνική Ακινήτων, Everest κ.α.

Ενισχύεται δηλαδή σταδιακά η τάση εκείνη που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου οκτώ συνεδριάσεις, και που αφορά σε επιλεκτικές τοποθετήσεις σε συγκεκριμένες μετοχές εταιριών που κατά μείζονα λόγο, αναμένεται ότι θα υπάρξουν είτε θετικά αποτελέσματα, είτε καλές επιχειρηματικές κινήσεις.

Μετοχές σηματωροί για σήμερα, πέραν των γνωστών και απαραίτητων για τη σταθεροποίηση του Δείκτη, τίτλοι της κατηγορίας Ευρωσυμβούλων, Unibrain, Compucon, ΙΑΣΩ, αλλά και ΚΑΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v