ΧΑΑ: Λεπτοί χειρισμοί για το κλείσιμο

Με την προϋπόθεση ότι η υψηλή κεφαλαιοποίηση δεν θα πιεστεί από ανοικτές πωλήσεις στα τελευταία 10’ της συνεδρίασης, θεωρείται καλοδεχούμενη από κάθε άποψη η αντίδραση του Γενικού Δείκτη, που τον επαναφέρει στο εύρος των 2.125- 2.140. Τεχνικό πρόβλημα του ΧΑΑ διέκοψε προς το παρόν τη μετάδοση δεδομένων από τη Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η πλήρης αναστροφή για τις μετοχές του FT 20, οδηγεί τον δείκτη προς τις 1.088 μονάδες και το γενικό προς τις 2.135.

Απομένοντας λιγότερο από μια ώρα για να ολοκληρωθεί η συνεδρίαση, διαπιστώνεται πως από τον τραπεζικό κλάδο, η μετοχή της Eurobank διατηρεί τα αντανακλαστικά της αντιδρώντας με το μεγαλύτερο ποσοστό, είναι όμως οι συναλλαγές της υπερ-τριπλάσιες αυτών της Εθνικής, κάτι, που πρακτικά σημαίνει, ότι η μετοχή της δεύτερης μπορεί ευκολότερα να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του χαμένου εδάφους των τελευταίων 2 εβδομάδων.

Για τη μετοχή της Alpha, απαιτείται υπέρβαση των 13,1 ευρώ, ενώ για την Εμπορική, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σταθεροποίηση της τιμής υψηλότερα των 20 ευρώ. Στον ΟΤΕ απορροφάται η προσφορά αν και παραμένει για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση αυξημένη με θετική όμως στοιχεί την συντήρηση της τιμής υψηλότερα των 15 ευρώ.

Μεταξύ των Cosmote και Panafon, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά, πως η μετοχή της πρώτης είναι σαφώς πιο ευέλικτη και απαιτεί λιγότερες συναλλαγές για να αντιδράσει υψηλότερα των 10 ευρώ (απ’ ό,τι των 5,4 ευρώ της Panafon).

Το ενθαρρυντικό για την τελευταία ώρα στοιχείο είναι πως μετοχές με διαμορφούμενη ανοδική τάση, πραγματοποιούν συναλλαγές που μπορούν να την συντηρήσουν (Unibrain, Ατέρμων, Spider, Asco, Κλωνατέξ, Τεχνική Ολυμπιακή ), ενώ ενδιαφέρον αποκτούν οι μετοχές των Ελλατέξ, Άκτωρ Ιασώ, Axxon, Εθνική Ακινήτων, Λαζαρίδη, Dionic, Βιοτέρ, Sexform, ΕΥΔΑΠ και ορισμένων ακόμη αυτής της κατηγορίας. Με την προϋπόθεση, ότι δεν θα πιεστεί με ανοικτές πωλήσεις η ”καρδιά” του FT20 στο τελευταίο 10’ θεωρείται καλοδεχούμενη από κάθε άποψη η αντίδραση του δείκτη που τον επαναφέρει στο εύρος των 2.125- 2.140.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v