Σοφοκλέους: Μπορούμε και καλύτερα…

Δικαιολογημένο το μικρό εύρος αντίδρασης κατά 8 - 12 μονάδες του Γενικού Δείκτη, με ενθαρρυντική όμως ένδειξη την έπειτα από καιρό κίνηση του τραπεζικού δείκτη, αλλά και εν μέρει του τηλεπικοινωνιακού, που επηρεάζουν θετικά το FTSE 20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα ”ρηχά”, παραμένει η Σοφοκλέους, καθώς στις ευρωπαϊκές αγορές η αντίδραση προκαλείται κυρίως από την ανακοίνωση θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ισχυρές ενδείξεις, προϊδεάζουν για ανάλογη κίνηση και στο ελληνικό χρηματιστήριο, όταν θα αρχίσουν να ανακοινώνονται τα αποτελέσματα εξαμήνου, που κατά κανόνα θα ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη θέση όσων έχουν ήδη ξεχωρίσει από τα ”χαμηλά” του Σεπτεμβρίου.

Δικαιολογημένο κατά συνέπεια το μικρό εύρος αντίδρασης κατά 8 – 12 μονάδων του Γενικού Δείκτη με συναλλαγές περίπου 25 εκατ. ευρώ (στις πρώτες δυόμισι ώρες συνεδρίασης). Ενθαρρυντική ένδειξη η μετά από καιρό, κίνηση του τραπεζικού δείκτη, που με τον τηλεπικοινωνιακό, επηρεάζουν θετικά τον FTSE 20. Σε αυτό συμβάλλει η ανάσχεση της πτωτικής φοράς για τη μετοχή της Alpha, και η τάση επαναπροσέγγισης μακροπρόθεσμων στηρίξεων για τις μετοχές των Εθνικής, Εμπορικής, Cosmote, ΕΛΠΕ, Eurobank.

Επίσης, θετική ένδειξη, θεωρείται, η σταδιακή ενεργοποίηση ορισμένων επενδυτικών δυνάμεων της αγοράς, οι οποίες επιχειρούν μια σύντομης διάρκειας ”μόχλευση” σε μετοχές όπου έχουν ήδη θέσεις. Χαρακτηριστικότερες οι περιπτώσεις των Λαζαρίδη, Μεταλλοπλαστικής, Ξιφία, Space, Spicer, Χαλυβδοφύλλων.

Η τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ συνεχίζει ακάθεκτη στα 9,8 ευρώ, χωρίς μέχρι στιγμής να επιβεβαιώνονται οι ”Κασσάνδρες” που έκαναν λόγο για τεχνητή άνοδο τις προηγούμενες ημέρες.

Καλοδεχούμενη λοιπόν η μέχρι στιγμής προσπάθεια, αποσόβησης των χειρότερων, που κρατά σε τροχιά ”αντίδρασης” προς τις 2.180 τη Σοφοκλέους και ενδεχομένως αναθερμαίνει το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον των ενεργών παικτών. Για την επόμενη ώρα το καλύτερο δυνατό ενδεχόμενο θα ήταν η επαναπροσέγγιση του ενδοσυνεδριακά υψηλού των 2.140 μονάδων, με συναλλαγές που θα παρέπεμπαν σε συνολικό τζίρο υψηλότερο των 70 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v