Στάσιμες... οι απώλειες στο ΧΑΑ

Στασιμότητα στις απώλειες παρατηρείται αργά το μεσημέρι σε Σοφοκλέους και ευρωπαϊκές αγορές, καθώς τόσο οι ευρωπαίοι όσο και οι αμερικανοί ”παίκτες” κρέμονται από τα χείλη του Αλαν Γκρίνσπαν προκειμένου να διαγνώσουν την περαιτέρω πορεία των διεθνών αγορών. Μοναδική εξαίρεση ο ΟΠΑΠ για τον οποίο κάνει ειδική μνεία η Wall Street Journal.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο περιεχόμενο των δηλώσεων του αμερικανού κεντρικού τραπεζίτη έχουν εναποθέσει τις όποιες ελπίδες τους ευρωπαίοι και αμερικανοί ”παίκτες”, για ποιο πράγμα όμως αλήθεια;

Για μια ακόμα βραχυπρόθεσμη καθαρά τεχνικής φύσεως ανοδική αντίδραση πριν τη μεγάλη τελειωτική διόρθωση.

Εάν κρίνουμε από τη συμπεριφορά των κύριων ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών αγορών, θα πρέπει, δεδομένης της συγκυρίας, να μείνουμε για πολλοστή συνεδρίαση ικανοποιημένοι από την περιφερειακή δική μας Σοφοκλέους.

Ενδεικτικό του τι συντελείται σε ευρωπαϊκό και (αμερικανικό) επίπεδο αναφέρεται στην εκτενή θετική αναφορά στο σημερινό φύλλο της Wall Street Journal (ευρωπαϊκή έκδοση) για τη μετοχή του ΟΠΑΠ. Σε κείμενο της η Κάκια Παπαδοπούλου αναφέρει τα θετικά της εκδόσεως και τη χτεσινή άνοδο, αλλά είναι άξιον αναφοράς πως από χιλιάδες και πλέον μετοχών ευρωπαϊκών εταιριών, η μόνη στην οποία γίνεται ευνοϊκή αναφορά και σχολιασμός είναι αυτή του ΟΠΑΠ.

Μικρής σημασίας θα πείτε η αναφορά και το παράδειγμα, έχω όμως την εντύπωση ότι αναδεικνύει, κυρίως, την ένδεια των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και την ανυπαρξία, ουσιαστικά, θετικών ειδήσεων σε πανευρωπαϊκό (και αμερικανικό βεβαίως) επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v