Παραμένουν ”βαρίδι” οι τράπεζες στο ΧΑΑ

Τα βαριά χαρτιά, και κυρίως οι τράπεζες, πιέζουν και σήμερα τη Σοφοκλέους, ενώ ελαφρώς καλυτερη είναι η εικόνα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, όπου παρατηρείται ενδιαφέρον για επιλεγμένες μετοχές. Στο χαμηλό τζίρο ποντάρουν όσοι επιχειρούν μια σταθεροποίηση του Δείκτη μεταξύ 2.125 - 2.140 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο χαμηλό τζίρο (περίπου 9 εκατ. ευρώ την πρώτη ώρα) ποντάρουν όσοι επιχειρούν τη σταθεροποίηση του Δείκτη στο εύρος διακύμανσης των 2.125 – 2.140 μονάδων.

Χωρίς ιδιαίτερες ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις, μέχρι στιγμής, επιτυγχάνεται η πολυπόθητη ανάσχεση του πτωτικού κύματος κυρίως στον τραπεζικό κλάδο, χωρίς ωστόσο, να έχουν προσεγγιστεί –τεχνικά- χαμηλότερες μακροπρόθεσμες περιοχές στήριξης.

Αυτό μας καθιστά επιφυλακτικούς, καθώς η βαρύτητα του τραπεζικού κλάδου, αν και έχει συρρικνωθεί στο μισό τα τελευταία δύο χρόνια εξακολουθεί να βαρύνει κατά περίπου 25% στη διαμόρφωση των δεικτών. Μέχρι στιγμής, η επιστροφή στο… παρελθόν για τη μετοχή της Alpha, κρατά την τιμή σταθερά χαμηλότερα των 12,9 ευρώ με αυξημένες συναλλαγές και χωρίς ακόμη την διαμόρφωση προϋποθέσεων άμεσης αντίδρασης.

Κατά συνέπεια σε ό,τι αφορά στη συμπεριφορά του τραπεζικού κλάδου, το βάρος πέφτει στις Εμπορική, Εθνική και Eurobank με την μετοχή της πρώτης, να είναι η μόνη που μέχρι στιγμής αντιδρά.

Το ενθαρρυντικό είναι πως με επίκεντρο τον ΟΠΑΠ, η εγγραφή του οποίου ήταν κάτι περισσότερο από επιτυχημένη, διαμορφώνεται ένα θετικότερο πλαίσιο για συγκεκριμένες κατηγορίες μετοχών. Στα 9,16 ευρώ η τιμή της μετοχής του Οργανισμού και στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν εκτιμήσεις για ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα, τότε το ”Πάμε Στοίχημα” ενδέχεται να αποτελέσει πόλο ”μόχλευσης” για ένα τμήμα της αγοράς.

Ενισχυτικό αυτής της εκτίμησης, η πολύ καλή συμπεριφορά της Intralot και οι δύο κινήσεις της διοίκησής της, (Βουλγαρία, Τουρκία) που ενδέχεται να διευρύνουν ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητες και τα αποτελέσματα.

Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η θετική συμπεριφορά συγκεκριμένων μετοχών (για παράδειγμα Άκτωρ, Τιτάν, Γερμανός, Εμπορική, Νίκας, ΤΕΡΝΑ, αλλά και Ευρωσυμβούλων, ΕΥΔΑΠ, Spider κ.α.) που και ρευστότητα προσφέρει και αντιστάσεις γενικότερα δημιουργεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v