Ρυθμιστής και σήμερα οι τράπεζες στη Σοφοκλέους

Ρυθμιστής και σήμερα ο τραπεζικός κλάδος διαμορφώνει όχι μόνο την τάση, αλλά, κυρίως, τις διαθέσεις των επενδυτών που προτιμούν την Περιφέρεια. Η μετοχή της Alpha υποχωρεί παρά την αρχική αντίδραση, ενώ η προσοχή στρέφεται και στο εύρος των πιέσεων σε Εθνική και ΟΤΕ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ρυθμιστής και σήμερα ο τραπεζικός κλάδος διαμορφώνει όχι μόνο την τάση, αλλά κυρίως τις διαθέσεις και όσων τοποθετούνται βραχυπρόθεσμα σε χαμηλότερη – μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Παρά την αρχικά θετική της αντίδραση, η μετοχή της Alpha με σημαντικές συναλλαγές και στη διόρθωσή της, υποχώρησε προς τα 13,16 ευρώ, επιδεικνύοντας χαρακτηριστική αδυναμία να κρατήσει έστω τη χθεσινή τιμή.

Συγκρίνοντας τη συμπεριφορά των βασικών δεικτών, εμφανίζονται οι MK 40 και SC 80 σαφώς πιο ανθεκτικοί και με αρκετές διαθέσεις να κινηθούν υψηλότερα, απαιτείται όμως και η βελτίωση της εικόνας κυρίως της Alpha και δευτερευόντως της Εθνικής η οποία επίσης κινείται οριακά χαμηλότερα, στα 19,14 ευρώ.

Οι λοιπές μετοχές εταιριών δημόσιου ενδιαφέροντος ανταποκρίνονται μέχρι στιγμής θετικά στις εξελίξεις (Olympic Catering και ΚΑΕ), ενώ θετική παρά τη μικρή πίεση αποτιμάται μέχρι τώρα η πορεία των μετοχών των ΔΕΗ, Ιντρακόμ, ΕΥΔΑΠ κ.α. Η μετοχή του ΟΠΑΠ δικαιολογεί, με τη συμπεριφορά της το αυξημένο ενδιαφέρον, ειδικά σήμερα, μεσαίων επενδυτών για την κάλυψη της δημόσιας εγγραφής.

Για την επόμενη ώρα αν και τεχνικά, απαιτείται η προσέγγιση του ενδοσυνεδριακά υψηλού (περίπου 2.165 μονάδες), καλό θα ήταν να μην υποχωρήσει χαμηλότερα των 2.142 μονάδων ο Γενικός Δείκτης. Για αυτό το λόγο το ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στον τρόπο διαμόρφωσης συγκεκριμένων μετοχών (Alpha, Εθνική, ΟΤΕ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v