Πιέσεις από τράπεζες - ΟΤΕ στη Σοφοκλέους

Ικανοποιητική θεωρείται ως αυτή την ώρα η πορεία μετοχών χαμηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ υποχωρούν υψηλή και μεσαία. Για την επόμενη ώρα πιθανή θεωρείται η αντίδραση προς τις 2.168 – 2.172 μονάδες, αν αμβληθούν οι πιέσεις στην Ευρώπη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εάν εξαιρεθούν ο τραπεζικός και τηλεπικοινωνιακός κλάδος, που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας υποχωρούν χαμηλότερα, στο υπόλοιπο κομμάτι της αγοράς καταγράφονται κάποιες νησίδες αντίδρασης.

Με τη μετοχή της Alpha στα 13,7 ευρώ (-2%) και στα 16 ευρώ του ΟΤΕ (-2,3%), είναι άξιο αναφοράς που ο FTSE 20 καταγράφει απώλειες της τάξης του 1,3% (1.121 μονάδες). Στο υπόλοιπο όμως τμήμα της αγοράς, ο ΜΚ 40 υποχωρεί κατά 0,6%, ενώ ικανοποιητική θεωρείται μέχρι στιγμής η πορεία της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Αλλωστε μετοχές εταιριών αυτής της βαρύτητας (Euromedica, Informatics, Λαζαρίδης, Δεσμός, Ξιφίας, Alcatel, Δομική, Olympic Catering) καταγράφουν τις μεγαλύτερες μέχρι στιγμής αποδόσεις.

Για την Olympic Catering το ενδιαφέρον ισχυρών εγχώριων σχημάτων του κλάδου, δεδομένο, όπως επίσης η πρόθεση της Lufthansa να υποβάλουν ουσιαστικές προσφορές σήμερα στις 5 το απόγευμα.

Επειδή, όπως αναφέρει ο θυμόσοφος λαός μας … ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται, δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η εν λόγω εξέλιξη, αν και δεν είναι της σημασίας/βαρύτητας των ΕΛΠΕ ή του ΟΠΑΠ. Αναμφίβολα όμως έχει τη θετική της σημασία.

Για την επόμενη ώρα, με την προϋπόθεση, ότι θα αμβληθούν οι πιέσεις στην Ευρώπη, θα μπορούσε τεχνικά να αντιδράσει ο Γενικός Δείκτης προς τις 2.168 – 2.172 μονάδες.

Στα επίσης θετικά νέα των ημερών, η επιχειρηματική κίνηση της 3Ε η μετοχή της οποίας αντιδρά σήμερα θετικά με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v