Στην περιφέρεια το ενδιαφέρον στο ΧΑΑ

Λίγες, αλλά ενδεικτικές του κλίματος που από χθες επιχειρείται να διαμορφωθεί στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση, είναι οι μετοχές που αντιδρούν ανοδικά. Αφορμή αποτελεί και η επικείμενη ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού στην Olympic Catering.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Λίγες, αλλά ενδεικτικές του κλίματος που από χθες επιχειρείται να διαμορφωθεί κυρίως στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, οι μετοχές που αντιδρούν ανοδικά.

Σε επίπεδο αγοράς, το ”στοίχημα” φαίνεται να παίζεται στο κατά πόσο και με ποιο τρόπο θα προσεγγισθεί το ”χαμηλό” των 2.143 μονάδων, και εάν αυτό πρόκειται να αποτελέσει τη μακροπρόθεσμη στήριξη της αγοράς.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες τεχνικές παράμετροι, και αρκετά οικονομικά στοιχεία συνηγορούν στο ότι βιώνουμε, διεθνώς, την ολοκλήρωση της περιόδου διόρθωσης των αγορών, έχει ενδιαφέρον να επιβεβαιωθεί (ή όχι) η στήριξη – σημείο εκκίνησης της Σοφοκλέους. Ορισμένοι την τοποθετούν πέριξ του προηγούμενου ”χαμηλού” και άλλοι στην περιοχή της ελάχιστης τιμής έτους.

Από πλευράς κλάδων η εικόνα είναι συνολικά αρνητική με τον τηλεπικοινωνιακό να επιβαρύνει περισσότερο την αδυναμία του τραπεζικού, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να οδηγείται προς την μακροπρόθεσμη ”στήριξή” του.

Θεωρούμε ενθαρρυντική ένδειξη, ότι παρά την εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών, ορισμένα ”σενάρια” μπορούν να συντηρήσουν γιατί όχι κάποια κερδοσκοπικά παιχνίδια, να διαμορφώσουν τάση στη μετοχή της Olympic Catering και να κρατήσουν ενεργά ορισμένα επενδυτικά σχήματα που από την αρχή της εβδομάδας επιχειρούν τη δική τους αντεπίθεση.

Λόγω του ουσιαστικού ενδιαφέροντος που θα εκδηλωθεί από την πλευρά ισχυρών εισηγμένων (Goody’s, Everest, Γρηγόρης προς το παρόν) παρουσιάζεται συνολικότερα ενδιαφέρον τόσο για τη συγκεκριμένη μετοχή, όσο και για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Στα 25 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές εκτιμάται ότι συνολικά θα είναι περισσότερες των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων, κυρίως λόγου της αυξημένης εμπορευσιμότητας που εμφανίζουν συγκεκριμένες μετοχές, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της Alpha (στα 13,66 ευρώ με απώλειες 2,3% και συναλλαγές περισσότερες από κάθε άλλη συνεδρίαση τις τελευταίες 10 ημέρες).

Βέβαια, ικανοποιητική ζήτηση θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρατηρείται στον τίτλο της 3E και σε μερικές ακόμη της ίδιας κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v