Συσσώρευση στο ΧΑΑ μέσω τηλεπικοινωνιών

Συσσώρευση στην ευρύτερη περιοχή των 2.190 μονάδων παρατηρείται στο ΧΑΑ, με αιχμή την ανοδική κίνηση του τηλεπικοινωνιακού κλάδου και την ενίσχυση του τζίρου στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Παραμένουν οι πιέσεις στις τράπεζες.

Απόπειρα συσσώρευσης στην ευρύτερη περιοχή των 2.190 μονάδων επιχειρείται κατά την τελευταία ώρα στο ΧΑΑ, καθώς η βελτίωση της εικόνας του τηλεπικοινωνιακού κλάδου σε συνδυασμό με την μερική ενίσχυση του τζίρου, μόνο όμως ως προς την υψηλή κεφαλαιοποίηση, συνέβαλε στο να κινηθεί ο Γενικός Δείκτης από το ”χαμηλό” των 2.180 μονάδων, προς τις 2.198 μονάδες, σημείο στο οποίο συνάντησε ισχυρή αντίσταση με συνέπεια να οπισθοδρομήσει.

Τραπεζικός και τηλεπικοινωνιακός κλάδος ακολουθούν εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία, με τον πρώτο να καταγράφει απώλειες 1,23%, ενώ στον αντίποδα οι τηλεπικοινωνίες βοηθούμενες από την Panafon (+1,3%) και τον ΟΤΕ (+0,9%) καταγράφουν ως κλάδος άνοδο της τάξης του 0,77%.

Ουσιαστικά η σημερινή ημέρα φαίνεται ότι δεν θα επιφυλάξει ιδιαίτερες συγκινήσεις αφού βασικό μέλημα των ίδιων των ενεργών χαρτοφυλακίων στην αγορά είναι να επιτευχθεί μια συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα, ειδάλλως σε αντίθετη περίπτωση, η ενίσχυση της συναλλακτικής δραστηριότητας ενδεχομένως να γίνει εξαιρετικά δύσκολη, αφού πέρα από το trading απαιτείται και μια σταδιακή επανατοποθέτηση θεσμικών χαρτοφυλακίων.

Η αγορά αυτή τη στιγμή προεξοφλεί αφενός τη δυνητική προσφορά τίτλων που θα επιφέρει η over the counter προσφορά τίτλων του ΟΠΑΠ σε μια εβδομάδα, αφετέρου το ότι με την συναλλακτική δραστηριότητα να εμφανίζεται διαρκώς μειούμενη, είναι πάρα πολύ εύκολο ο Δείκτης να εισέλθει σε μια πλαγιολισθητική κίνηση με συνέπεια η μεσοπρόθεσμη λήξη θέσεων να μην ενδείκνυται.

Ωστόσο, πρέπει να κάνουμε και μια αναφορά στην συνεδρίαση της αγοράς Παραγώγων, όπου τα ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE 20 παραδόξως δεν έχουν εμφανίσει υποτιμήσεις, αντ’ αυτού από το άνοιγμα δείχνουν να σταθεροποιούνται στις τιμές της Παρασκευής, κάτι που ουσιαστικά συνεπάγεται την ύπαρξη μικρών υπερτιμήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v