Κοιτάζει ψηλότερα η Σοφοκλέους

Ευνοϊκό είναι το διεθνές κλίμα για τον απεγκλωβισμό της Σοφοκλέους από τα χαμηλά των 2.150 μονάδων και την υπέρβαση των 2.250. Η εκτίμηση για υποτονική έως θετική συνεδρίαση στη Wall Street μπορεί να διατηρήσει τη (βραχυπρόθεσμη) τάση και στην ελληνική αγορά για τις επόμενες 2-3 συνεδριάσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το κλίμα στις ευρωαγορές διευκολύνει τα μέγιστα την προσπάθεια που καταβάλλεται από προχθές, να απεγκλωβιστεί η Σοφοκλέους από τα χαμηλά των 2.150 και να υπερβεί σήμερα τις 2.200 μονάδες. Εάν ευοδωθεί η σχετική προσπάθεια, που μέχρι στιγμής επιχειρείται με προσεγμένες αγορές σε επιλεγμένες μετοχές, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, από την ερχόμενη εβδομάδα, η επαναπροσέγγιση των 2.250 και των 2.270 μονάδων.

Μετοχές εταιριών τηλεπικοινωνίας και συγκεκριμένοι τραπεζικοί τίτλοι είναι τα ”εργαλεία” που ποντάρουν και οι αισιόδοξοι ”παίκτες” της αγοράς παραγώγων τις τελευταίες 2 ημέρες. Έχοντας κερδίσει ήδη το πρώτο στοίχημα, αυτό της προσέγγισης των 1.140 μονάδων, ανανεώνουν τα ΣΜΕ του 20άρη προς τις 1.165 μονάδες.

Κάτι τέτοιο, προϋποθέτει ανάλογη ώθηση των βασικών δεικτών τραπεζών και τηλεπικοινωνιών. Η εκτίμηση ότι το κλίμα στη συνεδρίαση της Wall θα είναι υποτονικό, έως θετικό, λόγω των στοιχείων για την ανεργία, μπορεί να συντηρήσει την βραχυπρόθεσμη - μέχρι στιγμής- τάση και στη Σοφοκλέους για τις επόμενες 2-3 συνεδριάσεις.

Σε περίπτωση που επιχειρηθεί σήμερα η προσέγγιση των 2.210 μονάδων, θα ήταν χρήσιμο αυτό να επιτευχθεί με ενίσχυση συναλλαγών προς, τουλάχιστον, τα 80 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v