Ολες οι μετοχές δεν είναι ίδιες

Η αγορά κινείται νευρικά χωρίς κατεύθυνση, αλλά οι μετοχές υποφέρουν πιo πολύ από τους δείκτες. Κι όμως υπάρχουν ”καλές” μετοχές, με προοπτικές, που αδικούνται από αυτή τη μαζική αντιμετώπιση της αγοράς.

Ολες οι μετοχές δεν είναι ίδιες
Με το βλέμμα προς τα επίπεδα άνω των 2200 μονάδων, εκτιμάται ότι θα κινηθεί σήμερα η Σοφοκλέους, εφόσον συνεχισθεί και η ανοδική αντίδραση στις ευρωπαϊκές αγορές.

Μέχρι στιγμής, οι έντονες διακυμάνσεις που συναρτώνται με τις εξελίξεις στο εξωτερικό, δεν αφήνουν περιθώρια για ακριβείς προβλέψεις περί του μέλλοντος της αγοράς ούτε στους τεχνικούς αναλυτές, που - αν μη τι άλλο- είναι συνήθως κατηγορηματικοί ως προς το τι θεωρούν ότι βλέπουν στα διαγράμματα τους!!

Στηn πράξη, η ελληνική αγορά εξακολουθεί να αμύνεται με τον ισχνό τζίρο να αποτελεί πλεονέκτημα στις καθοδικές συνεδριάσεις και... μειονέκτημα σε ό,τι αφορά sτην προοπτική της ανόδου.

Οι απανωτές συστάσεις αγοράς που έχουν εκδοθεί για τον ΟΤΕ, αλλά και η αναλογικά καλή πορεία των τηλεπικοινωνιακών εταιριών εν γένει, δημιουργεί κάποιες θετικές προοπτικές, ενώ αντίθετα, ευάλωτες εμφανίζονται, παρά τη χθεσινή αντίδραση, οι τράπεζες.

Το ζητούμενο, μέσα σε όλα αυτά, είναι πότε θα σταματήσει το ”μαζικό” ανεβοκατέβασμα των μετοχών, ανάλογα με την κίνηση των βασικών δεικτών, καθώς όλες οι μετοχές σίγουρα δεν είναι ίδιες!!

Γ. Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v