Χρειάζεται και άλλες ανάσες το ΧΑΑ

Βοηθούντος του κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θα μπορούσαν τράπεζες και τηλεπικοινωνίες να οδηγήσουν τη Σοφοκλέους προς τις 2.200 μονάδες. Σε κάθε περίπτωση είναι προφανές ότι προέχει η ευόδωση της προσπάθειας σχηματισμού ”διπλού χαμηλού” με επίκεντρο τις 2.150 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Έστω και βραχυπρόθεσμη, αναμφίβολα καλοδεχούμενη, η αντίδραση, καθώς συμβάλλει στον απεγκλωβισμό βασικών δεικτών και μετοχών. Πρόσκαιρα ενδεχομένως και επικίνδυνα επιχειρούν να αντιδράσουν διεθνώς οι αγορές, πλην όμως μόνο σύμπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί η συντονισμένη από άκρου εις άκρον η επιστροφή των χρηματιστηρίων σε συγκεκριμένη χρονική –προ πενταετίας- περίοδο.

Μέχρι στιγμής δικαιώνονται όσοι στα Παράγωγα πόνταραν σε αντίδραση του 20άρη προς τις 1.140 μονάδες με αιχμή τα ταλαιπωρημένα, τις τελευταίες ημέρες, blue chips. Μέχρι στιγμής και με βάση τη συμπεριφορά τους, ενδιαφέρον παρουσιάζει η κίνηση σε μετοχές των Euromedica, Δάριγκ, ΑΛΤΕ, Connection, βεβαίως ΟΠΑΠ και ΕΥΔΑΠ, η αντίδραση της Vodafone και ορισμένες ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Για την επόμενη ώρα η τάση θα εξαρτηθεί από το αν η μετοχή της Εθνικής μπορεί να κρατήσει τα 20,10 ευρώ, η Eurobank να κινηθεί προς τα 13,88 ευρώ, η Alpha προς τα 14,2 και οι Cosmote, Vodafone και OTE τα μέχρι στιγμής τους κέρδη.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι από τα χαμηλά και των τριών μετοχών του κλάδου τηλεπικοινωνιών, με τη συνδρομή βέβαια και των ευρωπαϊκών αγορών, εμφανίζονται συντονισμένα αγοραστές και αναφερόμαστε σε πραγματικούς επενδυτές και όχι ”θιασώτες” της κάθε προσπάθειας στήριξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v