Παίρνουν κεφάλι τα Παράγωγα έναντι του ΧΑΑ

Κεφάλι φαίνεται να παίρνουν τα Παράγωγα έναντι της Σοφοκλέους, καθώς τις τελευταίες δύο ημέρες ο τζίρος τους υπερβαίνει μέχρι και 25% τις συναλλαγές στην αγορά μετοχών, ενώ οι θέσεις στο FT-20 λαμβάνονται προς τις 1.100 μονάδες. Αρωγός σε αυτό τα ΔΛΠ και το κλίμα στις διεθνείς αγορές

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με υποτιμητική αφορμή την… ανακάλυψη των ΔΛΠ η μετοχή της Εθνικής χάνει περίπου 5,50%, άλλο τόσο της Πίστεως, και υπό το βάρος του κλίματος στις διεθνείς αγορές η εικόνα δραματοποιείται όλο και περισσότερο.

Όπως λέγαν οι… παππούδες μας ”ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε”, καθώς ορισμένοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι επαγγελματίες της αγοράς, στην πλειονότητά τους, συνειδητοποιούν μόλις τώρα, την δραματική μείωση που θα εμφανίσουν τα αποτελέσματα των Εθνικής – Alpha με την εφαρμογή των ΔΛΠ.

Συμφωνούμε με την άποψη ότι τα στοιχεία δόθηκαν επισήμως χθες στους ξένους, αρκετοί όμως από αυτούς εξέφραζαν ανάλογες επιφυλάξεις και σχετικές ενστάσεις, ειδικότερα για τον τραπεζικό κλάδο από το τέλος της προηγούμενης χρήσης.

Το σίγουρο είναι ότι τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν κερδίσει και πάλι τα Παράγωγα με τον τζίρο τους να υπερβαίνει μέχρι και 25% τις συναλλαγές στην αγορά μετοχών, και τις περισσότερες θέσεις να λαμβάνονται στον FTSE 20 με ”βάθος” τις 1.100 μονάδες. Κάτι τέτοιο παραπέμπει στις περίπου 3.400 μονάδες του τραπεζικού δείκτη, επίπεδα χαμηλότερα δηλαδή και των 2.150 του Γενικού Δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v