Λίγες οι επενδυτικές ευκαιρίες στο ΧΑΑ

Σε υποτονικό κλίμα και με ελάχιστες συναλλαγές κινείται η Σοφοκλέους, υπό το βάρος της μαζικής αποκοπής μερισμάτων. Οι επενδυτικές ευκαιρίες είναι ελάχιστες, ενώ η σχέση ανοδικών προς πτωτικές κινείται στο 1/6.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με συναλλαγές 24 εκατ. ευρώ, σε δυόμισι ώρες συνεδρίασης, δεν είναι δυνατόν να διαμορφωθεί αντιπροσωπευτική τάση. Είναι δύσκολο να εξαχθούν συμπεράσματα ακόμη και για βραχυπρόθεσμη συμπεριφορά μετοχών που πραγματοποιούν συναλλαγές 500 ή ακόμη και 1.000 τεμαχίων, καθώς έτσι ακυρώνεται στην πράξη κάθε δυνατότητα τεχνικής προσέγγισης.

Για αυτό το δείγμα είναι αντιπροσωπευτικό σε περιπτώσεις όπου υπάρχει τζίρος, για παράδειγμα στις Βιοχάλκο, 3E, Everest, Ελληνική Τεχνοδομική, Cosmote, Τεχνική Ολυμπιακή ή Επιχειρήσεις Αττικής.

Τεχνικά, ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημαντική υποχώρηση της μετοχής της ΕΥΔΑΠ, τα περίπου 750.000 τεμάχια στον Ερμή, η προσπάθεια να κρατηθούν τα 9 ευρώ στην Ιντρακόμ, η αντίδραση του Κεράνη και επιμέρους τέτοιας μορφής λεπτομέρειες.

Δεδομένης της συγκυρίας, κάποιο ενδιαφέρον εμφανίζουν οι μετοχών των Κτήμα Λαζαρίδη, ΚΡΕΚΑ, Mevaco, Μπουτάρη και η επενδυτική ευκαιρία που χαμηλότερα των 9 ευρώ θα αρχίσει να διαγράφεται και πάλι για τη μετοχή του ΟΠΑΠ.



Ειδικότερα για την περίπτωση του τελευταίου, η αντίδραση της μετοχής από τα 7,8 ευρώ (προ δύο εβδομάδων) μέχρι τα 9,4 ευρώ, έδωσε ικανοποιητικές υπεραξίες και ρευστότητα που θα ξαναφανεί σύντομα χρήσιμη για τοποθετήσεις σε σαφώς χαμηλότερες όμως τιμές.

Λόγω της αναμενόμενης εισαγωγής αύριο, νέων μετοχών του Άκτορα εμφανίζει ενδιαφέρον το σημερινό –2,5%, με τζίρο όχι περισσότερο των 35.000 τεμαχίων (μέχρι τις 13.30).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v