Επιχείρηση αντίδρασης με άλλοθι τους ξένους

Ένα ακόμη άλλοθι προσφέρουν στη Σοφοκλέους οι δύο στις δύο θετικές συνεδριάσεις στις ΗΠΑ, προκειμένουν να μην επιχειρήσει την οπισθοδρόμηση, αλλά να ακολουθήσει όλες τις προϋποθέσεις για μια νέα ανοδική συνεδρίαση.

Δύο στις δύο οι θετικές συνεδριάσεις στις ΗΠΑ (κάτι που έχει να επιτευχθεί δυόμισι εβδομάδες), με συνέπεια η Σοφοκλέους σήμερα να μην έχει κανένα ”άλλοθι” προκειμένου να επιχειρήσει την οπισθοδρόμηση, άντ’ αυτού υπάρχουν – φαινομενικά – όλες οι προϋποθέσεις για μια νέα ανοδική συνεδρίαση.

Όλες, εκτός από μια: Τη ρευστότητα. Το παράδοξο είναι ότι οι διεθνείς κεφαλαιαγορές, προς στιγμήν τουλάχιστον βρέθηκαν κοντά ή κάτω από τα χαμηλά του Σεπτεμβρίου, με συνέπεια το ΧΑΑ να εμφανίζει συγκριτικά καλύτερη απόδοση σε εννεάμηνη βάση(!). Ωστόσο, η εικόνα αυτή δεν αντικατοπτρίζει ούτε στο ελάχιστο τη πραγματική εικόνα, αφού η Σοφοκλέους έχει αργά και πολύ ”κοπιαστικά” αναρριχηθεί από τα χαμηλά της, την ίδια στιγμή που οι διεθνείς αγορές εμφανίζουν βίαιες διακυμάνσεις, εν τούτοις η συναλλακτική δραστηριότητα (και το ενδιαφέρον) υπάρχει, αφού το περιθώριο αποκόμισης κερδών αυξάνεται δραματικά σε τέτοιες καταστάσεις.

Παρά ταύτα, αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι ακόμα και με τον ”αυτόματο πιλότο”, ο Γενικός Δείκτης μπορεί κάλλιστα να προσεγγίσει τις 2.250 μονάδες με τζίρο ταυτόσημο του χθεσινού, όπως επίσης και το γεγονός ότι ενδεχόμενη εισροή κεφαλαίων από κάποια ”επιθετικά” funds, με επίκεντρο τις τηλεπικοινωνίες, θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναρρίχηση του Δείκτη προς το πρώτο σημείο αντίστασης άξιου αναφοράς, αυτό των 2.280 μονάδων.

Στον αντίποδα, και με το α’ εξάμηνο να ”κλείνει” χθες, δεν λάβαμε δείγματα ούτε στοιχειώδους προσπάθειας ”καλλωπισμού” (window-dressing), εξέλιξη που αν μη τι άλλο αντικατοπτρίζει τον…άνεμο της επενδυτικής αδιαφορίας που πνέει πάνω από το ΧΑΑ, αφού ούτε οι θετικές ούτε οι αρνητικές διεθνείς εξελίξεις φαντάζουν ικανές να ”αφυπνίσουν” τη Σοφοκλέους.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σήμερα η Εθνική (η οποία αφού δημιούργησε βάση στα 20 ευρώ είναι επιρρεπής σε νέα ανοδική κίνηση), ο ΟΤΕ (λόγω της τεχνικής δυνατότητας αντίδρασης που τον διέπει) και οι ”συνήθεις ύποπτοι” ΟΠΑΠ και ΕΥΔΑΠ. Οι δύο τελευταίοι τίτλοι παραμένουν ”υπεραγορασμένοι”, με κύκλους της αγοράς να προβλέπουν αποπεράτωση της ανοδικής κίνησης της ΕΥΔΑΠ λίγο υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή εφιστάται στη μετοχή των ΕΛ.ΠΕ, που χθες έδειξε κάποια δυναμική, ενώ εκ των ”outsiders”, το Υγεία και τα ΚΑΕ θα πρέπει να προσεχθούν, όπως επίσης (με…ορίζοντα) ο κοινός τίτλος της Εγνατίας (σήμα ανόδου θα αποτελέσει η αύξηση του όγκου συναλλαγών στο τίτλο).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v