Δυνατή η αντίδραση (και) στη Σοφοκλέους

Δεδομένης της ανάκαμψης στις ξένες αγορές παρά το σκάνδαλο της WorldCom, η Σοφοκλέους θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να επιχειρήσει μια κίνηση προς τις 2.280 μονάδες, με τις τηλεπικοινωνίες να διατηρούν τα μεγαλύτερα περιθώρια ανάκαμψης.

Θεαματική η χθεσινή ανάκαμψη των αμερικανικών κεφαλαιαγορών, η οποία αφομοιώθηκε εν μέρει χθες προς το κλείσιμο στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, ωστόσο φαίνεται να αποπερατώνεται στο σημερινό άνοιγμα τους, οδηγώντας, όπως είναι αναμενόμενο, ανάκαμψη τις αποτιμήσεις πρωτίστως των τηλεπικοινωνιακών και τραπεζικών τίτλων.

Το ερώτημα που πλανάται είναι φυσικά το τι θα κάνει η Σοφοκλέους. Η αίσθηση που επικρατεί στην αγορά είναι ότι το ΧΑΑ θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να επιχειρήσει μια κίνηση προς τις 2.280 μονάδες, μια κίνηση η οποία θα αποδίδονταν στις δυνατότητες, με βάση τη τεχνική ανάλυση, αντίδρασης, καθώς επίσης και στην επιτακτική ”ανάγκη” βελτίωσης των αποτιμήσεων κάποιων τίτλων ”ευρείας” κατοχής, δεδομένου ότι το τρίμηνο κλείνει και ένας ”καλλωπισμός” προκειμένου να βελτιωθεί η αποτίμηση των χρεογράφων είθισται παραδοσιακά να συντελείται, όπως συντελέστηκε άλλωστε και χθες στις ΗΠΑ (window-dressing).

Και πάλι, οι τηλεπικοινωνίες είναι αυτές που εμφανίζουν τα μεγαλύτερα περιθώρια ανάκαμψης, καθότι τόσο η Panafon όσο και ο ΟΤΕ κινήθηκαν χθες με βάση τη διεθνή τάση, με συνέπεια η ”αντίστροφη” σημερινή κίνηση να αναμένεται να βρει αυτές τις δύο μετοχές να ακολουθούν.

”Βαρόμετρο” τις τελευταίες ημέρες είναι όμως η μετοχή της Εθνικής, η οποία χθες κατέγραψε απώλειες μεγαλύτερες του 2,5%, δείχνοντας ότι πραγματικά αδυνατεί να ηγηθεί της όποιας ανάκαμψης και να ενεργήσει ως ”αντισταθμιστικός” παράγοντας σε πτωτικές συνεδριάσεις. Αν υποθέσουμε ότι η Εθνική μπορεί να αντιδράσει κατά το ήμισυ, κερδίζοντας 1-1,5%, τότε το σενάριο αναρρίχησης προς τις 2.250 (κατ’ αρχήν) είναι εφικτό.

Όσον αφορά τους δύο τίτλους που μονοπωλούν το ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες, ο ΟΠΑΠ μπορεί κάλλιστα να επανέλθει σε τροχιά ανόδου, την ίδια στιγμή που η ΕΥΔΑΠ εξακολουθεί να δείχνει – τεχνικά –ότι χρωστάει μια διόρθωση, τάση όμως που αψηφάται πλήρως.

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στη μετοχή της Κλωνατέξ (κ), με την συμμετοχή στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου να μην ”συμφέρει”, κάτι που μπορεί να…αλλάξει έως το απόγευμα, ενώ μια εξισωτική κίνηση του προνομίου δεν πρέπει να αποκλειστεί. Maxim, Ridenco και Εξέλιξη αποτελούν επίσης μετοχές που πρέπει να… προσεχθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v