Διατηρεί δυνάμεις η Σοφοκλέους

Καλά κρατεί - τηρουμένων των αναλογιών - μέχρι στιγμής η Σοφοκλέους, μετά τη βίαιη διόρθωση στο άνοιγμα. Η μερική ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών, βρίσκει το ΧΑΑ να ακολουθεί, με το Γενικό Δείκτη να επιχειρεί να σταθεροποιηθεί στις 2.200 μονάδες.

Καλά κρατεί μέχρι στιγμής η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά αφού μετά τη βίαιη διόρθωση στο άνοιγμα που έφερε το Γενικό Δείκτη στις 2.174 μονάδες, η μερική ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών, βρίσκει τη Σοφοκλέους να ακολουθεί με συνέπεια ο ΓΔ να κινείται στα επίπεδα των 2.200 μονάδων, ενώ η εκεί παραμονή του φαντάζει εφικτή μόνο εάν και εφόσον δεν επιδεινωθεί ξανά η κατάσταση στο εξωτερικό.

Ουσιαστικά το ΧΑΑ αντλεί δυνάμεις σήμερα, παραδόξως από την έλλειψη ρευστότητας που υπάρχει στο σύστημα, καθότι σε ένα σημαντικό αριθμό μετοχών οι ξένοι θεσμικοί έχουν ήδη μειώσει θέσεις, ενώ σε αυτές που η έκθεσή τους ήταν μεγαλύτερη το τελευταίο διάστημα (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, Panafon) παρατηρούνται σήμερα έντονα πτωτικές κινήσεις.

Η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώνεται ήδη στα 45 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων όπως τα 20 εκατ. αφορούν σε συναλλαγές επί της μετοχής της Τεχνικής Ολυμπιακής, ενώ ο ΟΤΕ και η Panafon εμφανίζουν –όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε- υψηλούς όγκους συναλλαγών απόρροια της τάσης φυγής που διακρίνει γενικώς τις ευρωπαϊκές τηλεπικοινωνίες.

Έως τις 13.30 θα πρέπει να δούμε το κατά πόσον ο Δείκτης έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει βάση, πάνω από τις 2.200 μονάδες ή εάν στον αντίποδα, όπως τείνουμε πλέον να πιστεύουμε, ο Δείκτης θα πρέπει να επιστρέψει στις 2.150 μονάδες προκειμένου να επιτευχθεί μια νέα συσσώρευση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι παραγνωρίζουμε την άκρως αμυντικογενή συμπεριφορά της αγοράς ή το γεγονός ότι μπορεί να έχει τιμολογήσει σε μεγαλύτερο βαθμό τις διεθνείς αρνητικές εξελίξεις, απλά πιστεύουμε ότι το ΧΑΑ θα ακολουθήσει εκ νέου ετεροχρονισμένα την τάση των ευρωαγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v