Στροφή προς την ”εγγύηση” του... Δημοσίου

Σε μετοχές του ευρύτερου δημόσιου τομέα στρέφονται τα επενδυτικά σχήματα, και όλοι δείχνουν ... ευχαριστημένοι, όσο αντέχει η αγορά! Ο κ. Χριστοδουλάκης φαίνεται ότι παράγει έργο, οι θεσμικοί επενδύουν ”στα σίγουρα” με τις ”πλάτες” του κράτους και ισχυροί ιδιώτες ”παίκτες” προσβλέπουν σε ένα πιθανό νέο γύρο κερδών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αθάνατο δημόσιο. Προς μετοχές εταιριών του ευρύτερου, άμεσου ή έμμεσου, δημόσιου τομέα, στρέφεται συντονισμένα το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Με... άνωθεν προτροπή, όπως εκτιμούμε, καθώς ενδεχόμενη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση εξυπηρετεί πολλούς παράγοντες και διευκολύνει τους σχεδιασμούς περισσοτέρων.Και κυρίως ”στηρίζει” τα ευαίσθητα επίπεδα τιμών του γενικού δείκτη!

Πιο συγκεκριμένα και ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών θα ήθελε να φανεί ότι παράγεται έργο μέσω των μετοχοποιήσεων και οι θεσμικοί να στραφούν προς τις συγκεκριμένες επιλογές χαμηλού ρίσκου ”με την πλάτη του κράτους” και γενικότερα οι ισχυροί ιδιώτες ”παίκτες” μπορούν να προσβλέπουν(;)σε ένα επόμενο γύρο κερδών. Αν βοηθήσει βέβαια και η κατάσταση στο εξβτερικό

Αλλωστε, τόσο από τη ΔΕΗ, όσο και από τον ΟΠΑΠ, έχουν αποκομίσει σημαντικές υπεραξίες, ενώ οι τοποθετήσεις τους των τελευταίων ημερών έχουν προφανή θετικά αποτελέσματα.

Τόσο η μετοχή του ΟΠΑΠ, όσο και των ΕΥΔΑΠ, δευτερευόντως, Οlympic Catering και ΚΑΕ, ενισχύονται σταθερά τις τελευταίες συνεδριάσεις. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνεται και από τη συμμετοχή των συναλλαγών συγκεκριμένων 5 – 6 μετοχών, που φτάνουν στο, περίπου, μισό του καθημερινού τζίρου.

Θα μπορούσε να προσβλέπει η αγορά σε έναν επόμενο γύρο παιχνιδιού που θα επικεντρώνεται στα γνωστά μας ”κρατικόχαρτα”; Πολλαπλά τα κέρδη, πολλοί οι κερδισμένοι, εάν ευοδωθεί η προσπάθεια και ενισχυμένη η θέση του ΥΠΕΘΟ σε μια κρίσιμη περίοδο.

Μόνο (;) πρόβλημα η για μία ακόμη φορά ”στρέβλωση” της αγοράς που άγεται και φέρεται από τις κινήσεις του ”προϊστάμενου υπουργείου”. Ωστόσο με δεδομένη τη ..φουρτούνα στο εξωτερικό, οι ίδιοι οι παίκτες ... σταυροκοποιούνται απλά και μόνο να κρατήσουν οι αντοχές της Σοφοκλέους, ακόμη και υπο τις προαναφερθείσες συνθήκες... υποστηρίξεως!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v