Σε διπλή ζώνη οι τράπεζες

Αποδίδει καρπούς μέχρι στιγμής η συντονισμένη προσπάθεια ”στήριξης”, καθώς επιβεβαιώθηκε η ανθεκτικότητα των 2.180 μονάδων, με αιχμή τους βασικούς τραπεζικούς τίτλους. Μεταξύ 1.150 - 1.555 ο FTSE 20, επίπεδα που ικανοποιούν τους παίκτες στο ΧΠΑ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Βοηθά κάπως το ευρωπαϊκό κλίμα, αποδίδει μέχρι στιγμής καρπούς η συντονισμένη προσπάθεια ”στήριξης”, κρατά τα 15,6 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ και η αγορά απλά επιβεβαιώνει την τεχνικότητά της.

Κατά την κρίσιμη πρώτη ώρα, αφενός μεν επιβεβαιώθηκε η ανθεκτικότητα των 2.180 μονάδων, αφετέρου η δυνατότητα του Δείκτη να κινηθεί έστω και οριακά υψηλότερα των 2.200 μονάδων. Με αιχμή τις ισχυρές τράπεζες, τη συνδρομή των Cosmote, Vodafone, Coca Cola και Ιντρακόμ, ο FTSE 20 κυμαίνεται μεταξύ 1.150 – 1.155 μονάδων.

Το συγκεκριμένο εύρος είναι για πολλούς και το προσδοκώμενο – επιδιωκόμενο ”κλείσιμο” του Δείκτη μέχρι και την αυριανή συνεδρίαση για προφανείς λόγους (λήξη ΣΜΕ Ιουνίου).

Στα ενδιαφέροντα της συνεδρίασης η αντίδραση συνολικότερα του Ομίλου Κλωνατέξ, με την προνομιούχο στα 3,54 ευρώ, την αυξημένη εμπορευσιμότητα της Hyatt, το πακέτο 122.000 μετοχών της Chipita, την κίνηση υψηλότερα των 8 ευρώ για τη μετοχή του ΟΠΑΠ με σημαντική συναλλακτική δραστηριότητα και την συνολική αφύπνιση μετοχών όπως οι Χ.Κ. Τεγόπουλος και ΔΟΛ.

Ζητούμενο για την επόμενη ώρα, είναι η έστω και οριακή ενίσχυση του χαμηλού ορίου διακύμανσης προς τις 2.192 μονάδες με ”υψηλότερη” τιμή στόχο (για σήμερα) τις 2.205 μονάδες. Το ενθαρρυντικό είναι ότι μέχρι στιγμής ελέγχεται απόλυτα (με συναλλαγές περίπου 500.000 μετοχών) η διακύμανση της μετοχής του ΟΤΕ μεταξύ 15,62 – 15,72 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v