Μπορεί και… χαμηλότερα ο ΟΤΕ!

Στα ίδια περίπου επίπεδα κινείται η Σοφοκλέους, καθώς το ζητούμενο για τους ισχυρούς παίκτες στο ΧΠΑ, που είχαν ποντάρει σε υποχώρηση του ΟΤΕ, είναι η η ομαλή και με το μέγιστο δυνατό κέρδος μετακύλιση short θέσεών τους σε συμβόλαια ”αγοραστών” ενόψει της Παρασκευής.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μία η άλλη για την αγορά, καθώς συνεχίζεται το ”κλείσιμο” θέσεων στα Παράγωγα ενόψει της ερχόμενης Παρασκευής. Το ζητούμενο για την πλειονότητα των ισχυρών παικτών που με αφορμή τη μετοχοποίηση του 8% του ΟΤΕ, είχαν προεξοφλήσει και ποντάρει σε υποχώρηση του FTSE 20 αλλά και της μετοχής του Οργανισμού, είναι η ομαλή και η με το μέγιστο δυνατό κέρδος μετακύλιση short θέσεών τους σε συμβόλαια ”αγοραστών”.

Η τεχνική λεπτομέρεια, που φαίνεται ότι λαμβάνεται σοβαρά υπόψη, αφορά στα πραγματικά επίπεδα στήριξης της μετοχής του ΟΤΕ ενόψει της αποκοπής του μερίσματος μεθαύριο Πέμπτη.

Δεδομένου ότι ο δανεισμός μετοχών του Οργανισμού έχει γίνει με επιτόκιο που κυμαίνεται από 2,2% μέχρι και 10 ποσοστιαίες μονάδες, και η μερισματαπόδοση αυτών που δανείσουν στην ΕΤΕΣΕΠ κυμαίνεται στο 4%, θα πρέπει να βρεθεί η ”χρυσή τιμή” ώστε να αποχωρήσουν με κέρδη όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους εν λόγω παίκτες.

Πρακτικά αυτό δικαιολογεί και τη σημερινή πίεση στη μετοχή του Οργανισμού, οι συνολικές απώλειες της οποίας από το ”υψηλό” της προηγούμενης Τετάρτης, ξεπερνούν πλέον το 10% (συνεκτιμώμενου του μερίσματος).

Στις επιμέρους κινήσεις ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση με αυξημένο τζίρο της Panafon, η ασθενής ανοδική τάση σε Σιδενόρ, Νέστο, Παπαστράτο, και γενικότερα μετοχών αυτής της κατηγορίας, η σταθερά ανοδική τάση μετοχών με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της Τεχνικής Ολυμπιακής και την αναζωπύρωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για παράδειγμα στη μετοχή του ΟΠΑΠ.

Για τον τελευταίο, η αγορά προεξοφλεί, παρά το ότι δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί εύρος διάθεσης, ότι λόγω οικονομικής θέσης και διασποράς, το ελάχιστο όριο στη χειρότερη περίπτωση θα διαμορφωθεί πέριξ των 7,2 ευρώ. Εάν μάλιστα επιβεβαιωθεί σχετική εκτίμηση που θέλει τη διαδικασία μετοχοποίησης του επιπλέον 19% του ΟΠΑΠ να ολοκληρώνεται στο πρώτο 15νθήμερο Ιουλίου, τότε δικαιολογούνται οι επενατοποθετήσεις και εγχώριων θεσμικών από τα χθεσινά επίπεδα τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v