Δείχνει το δρόμο ο ΟΠΑΠ

Η ανάκαμψη της μετοχής του ΟΠΑΠ (κέρδη 3%) δίνει το παράδειγμα απάλειψης των πιέσεων σε τίτλους του Δημοσίου, για τους οποίους έχει προγραμματιστεί η διάθεση περαιτέρω ποσοστών στο ΧΑΑ, και μεταστρέφει θετικά την εικόνα στο ταμπλό της Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ο ΟΠΑΠ δείχνει το δρόμο, και η τάση σε συνδυασμό με τον έλεγχο της προσφοράς που από την Παρασκευή υπάρχει στη μετοχή του ΟΤΕ, μπορεί να αναστραφεί.

Στην περίπτωση του ΟΠΑΠ αναδεικνύεται τόσο η δυνατότητα αντίδρασης συγκεκριμένων μετοχών, όσο και η δημιουργία επενδυτικών ευκαιριών, κυρίως για μετοχές καλών εταιριών, που πρόσκαιρα και για τεχνικούς λόγους πιέζονται χαμηλότερα.

Με αυτή τη λογική, ευκαιρίες θα διαμορφωθούν αργά η γρήγορα στις μετοχές των ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ αλλά και άλλων οργανισμών του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Στην κορυφή των κερδισμένων μετοχών απαντώνται οι Παρνασσός, Stabilton, Τεχνοδομή, Maxim, Σιγάλας, Κλωνατέξ, Δούρος, Εθνική Χαρτοφυλακίου και Rainbοw.

Ανοδική όμως παραμένει η τάση και σε μετοχές, όπως, Τεχνική Ολυμπιακή, ΟΠΑΠ, Λάμψα, Φουρλής, Κυριακίδης κ.α.

Αυτό που τεχνικά επιβεβαιώνεται, είναι τα περιορισμένα περιθώρια υποχώρησης για τον FTSE 20, το ενδεχόμενο αναστροφής της τάσης, κυρίως στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, εάν και εφόσον τις επόμενες ημέρες απορροφηθεί η προσφορά στον ΟΤΕ και εκδηλωθεί το αναμενόμενο αγοραστικό ενδιαφέρον, τόσο για τις Coca Cola, Vodafone, Ελληνική Τεχνοδομική, ΕΛΠΕ αλλά και τις Εθνική, Eurobank.

Ανοδική φορά από τις μετοχές του FTSE 20 διατηρούν οι Intracom, ΕΛΤΕΧ και μια πρώην της κατηγορίας, οι ΕΠΑΤΤ.

Το βασικότερο είναι όμως, πως ο ΟΠΑΠ, μία υγιέστατη επιχείρηση, σχεδόν, μονοπωλιακή, και με ”έκρηξη” κερδών λόγω Μουντιάλ ξανατίθεται στο στόχαστρο των επενδυτικών επιλογών θεσμικών διαχειριστών και ισχυρών ιδιωτών επενδυτών.

Αξιοσημείωτη η κίνηση στις μετοχές θυγατρικών της Εθνικής, όπως ΕΘΝΕΧ, Αστέρας και ΕΘΝΑΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v