Σε διπλό κλοιό η Σοφοκλέους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία καταγραφής ”χαμηλών” τιμών και επιβεβαίωσης μακροπρόθεσμων ”στηρίξεων” από τη Νέα Υόρκη έως τη Σοφοκλέους. Η υποχώρηση του ΟΤΕ στα επίπεδα της τιμής διάθεσης του 8%, αποτελεί πρόσθετο βάρος για την ελληνική αγορά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε πλήρη εξέλιξη καταγραφής ”χαμηλών” τιμών και επιβεβαίωσης μακροπρόθεσμων ”στηρίξεων” βρίσκονται οι αγορές από Νέα Υόρκη μέχρι Σοφοκλέους.

Με καθαρά τεχνικό τρόπο, λόγω κυρίως της προσαρμογής της μετοχής του ΟΤΕ κατά 6% μέσα σε μόλις δύο συνεδριάσεις, υποχωρούν χαμηλότερα βασικοί κλαδικοί δείκτες και βεβαίως ο FTSE 20. Στις 1.180 μονάδες, o δείκτης, επίπεδο που φαίνεται ότι μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει διασπάσει, κινούμενος χαμηλότερα προς τις 1.120.

Εάν η ολοκλήρωση της διόρθωσης της Σοφοκλέους συμπέσει με αυτήν στις διεθνείς αγορές, θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα την αντίδραση των ξένων για να εισέλθει σε ανοδικό κύκλο και το ΧΑΑ. Η συσσώρευση – σταθεροποίηση ημερών στο εύρος των 2.280 – 2.320 εκτονώνεται ως όφειλε, αλλά προς χαμηλότερα επίπεδα τιμών με συνεδρίαση αναφοράς αυτήν της περασμένης Τετάρτης, με το δεύτερο χαμηλότερο τζίρο από αρχής έτους.

Βαίνουμε αισίως προς το τέλος του μήνα και μέχρι στιγμής επιβεβαιώνονται εκτιμήσεις ξένων αναλυτών, πως οδηγούμεθα, διεθνώς, σε συνολικότερη διόρθωση και επιβεβαίωση ”στηρίξεων”. Από τα χαμηλά επίπεδα τιμών προς το τέλος Ιουνίου, επισημαίνουν οι ίδιοι παράγοντες, ότι μπορεί να ξεκινήσει μια ανοδική κίνηση στο δεύτερο εξάμηνο, με κορύφωση όπως συνηθίζεται τον Οκτώβριο – Νοέμβριο, που θα επαναφέρει τους δείκτες προς τα ”υψηλά” έτους.

Ζητούμενο για τις επόμενες μία – δύο συνεδριάσεις η σταθεροποίηση του ΟΤΕ και η λήψη όλο και περισσότερων θέσεων (δηλαδή ουσιαστικές αγορές) στη φάση υποχώρησης δεικτών και συγκεκριμένων μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v