Ζητούνται αντοχές για το τέλος

Σε σημείο εύθραυστης ισορροπίας, βρίσκεται η Σοφοκλέους, με ζητούμενο -ώστε να μην ακυρωθεί η προηγούμενη θετική εικόνα της- να μην υποχωρήσει ο Γενικός Δείκτης χαμηλότερα των 2.280 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε σημείο εύθραυστης ισορροπίας, βρίσκεται η Σοφοκλέους καθώς το δεύτερο ”χαμηλό” διαμορφώνεται κάτω από το πρώτο, με μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο την ελεγχόμενη μέχρι στιγμής προσφορά – ρευστοποίηση.

Για να μην ακυρωθεί η μέχρι τώρα θετική εικόνα της αγοράς, θα πρέπει ο Γενικός Δείκτης να μην υποχωρήσει χαμηλότερα των 2.280 μονάδων, να κρατηθεί δηλαδή στο γνώριμό μας εύρος (2.280 – 2.320), αρκεί βεβαίως να επισπευσθεί η αντίδραση των ξένων αγορών.

Για αυτούς τους λόγους εμφανίζει ενδιαφέρον η σημερινή συνεδρίαση, κυρίως γιατί δοκιμάζονται ”στηρίξεις” και ”αντοχές” συγκεκριμένων μετοχών. Σαφώς μειωμένες οι μετοχές που εμφανίζουν ακόμη κέρδη, ενώ το ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η δυνατότητα διαμόρφωσης τάσης αναστροφής σε δεικτοβαρείς τίτλους το αργότερο μέχρι τις 15.00 μμ.

Δεδομένου ότι σε πτωτικές συνεδριάσεις η αγορά ταλαιπωρείται κυρίως προς το τελευταίο ημίωρο, θα πρέπει να έχουν διαμορφωθεί ανάλογα ”αναχώματα” για τη μετοχή του ΟΤΕ (17,5 – 1,6 ευρώ), της Εθνικής (22,3 ευρώ), της Eurobank (14 ευρώ), του Τιτάνα (39,8 ευρώ) και της ΔΕΗ (στα 14,4 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v