Δραστηριότητα στην περιφέρεια

Καλό φαίνεται να κάνει η συσσώρευση στην αγορά, καθώς εδραιώνεται η εκτίμηση πως μπορεί να σταθεροποιηθεί η Σοφοκλέους, με αποτέλεσμα να ”ξεθαρρεύουν” σταδιακά όλο και περισσότεροι ενεργοί ”παίκτες”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η συσσώρευση κάνει καλό στην αγορά. Εδραιώνεται η εκτίμηση, πως μπορεί να σταθεροποιηθεί – μέχρι νεωτέρας- η αγορά μας με αποτέλεσμα να ”ξεθαρρεύουν” σταδιακά όλο και περισσότεροι ενεργοί ”παίκτες”.

Βέβαια, ακόμη δεν έχει επιτευχθεί, μέχρι τέλους, η πλήρης ισορροπία του τραπεζικού κλάδου, κάτι που μας καθιστά ακόμη προσεκτικούς, πληθαίνουν όμως οι ενδείξεις, πως σε αύτη τη φάση υπάρχουν και θα δημιουργηθούν νέες επενδυτικές ευκαιρίες.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, την κάθε 3E, μέχρι τα ”χαμηλά”, την κάθε Spider, η αγορά παρουσιάζει ενδιαφέρον, διαμορφώνει ευκαιρίες και προϋποθέσεις επιμέρους αντιδράσεων.

Η περίπτωση της Βιομηχανίας Ζάχαρης, που παρεμπιπτόντως προχωρά σε αγορά ιδίων μετοχών, η προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση της Olympic Catering, η σχέση ανταλλαγής ΑΤΕΜΚΕ – Σιγάλα, η απόφαση του ΟΤΕ να ”παγώσει” κάθε περαιτέρω κίνηση στη Βουλγαρία, τα καινούργια παιχνίδια του ΟΠΑΠ, αυτά και πολλά άλλα, μας καθιστούν συγκρατημένα αισιόδοξους.

Η περίπτωση της ΕΚΤΕΡ είναι χαρακτηριστική των ανωτέρω, ενδεικτική ενός κλίματος που μπορεί να παγιωθεί σε μεσοπρόθεσμη βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v