Αποφεύγουμε τα χειρότερα

Τάση δείχνει να αναζητά η Σοφοκλέους, που έκλεισε με εβδομαδιαίες απώλειες 0,07%, προσπαθώντας να ισορροπήσει και να συσσωρεύσει δυνάμεις, τη στιγμή που ο Nasdaq κινείται κοντά στα επίπεδα του περασμένου Σεπτεμβρίου.

του Μιχάλη Γελαντάλι

Καλύτερα από κάθε άλλη ανεπτυγμένη αγορά αντέδρασε την προηγούμενη εβδομάδα η Σοφοκλέους, με οριακές απώλειες της τάξης του 0,07%.

Με δύο θετικές και 3 αρνητικές συνεδριάσεις, επιβεβαιώθηκε η επιμονή αρκετών παικτών να ”κρατήσουν” τις 2.250 μονάδες, ως ένα ”ανεκτό επίπεδο ”στήριξης”, χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα. Ο μέσος ημερήσιος τζίρος κυμάνθηκε στα 89 εκατ. ευρώ, με τον κλάδο των Συμμετοχών να καταγράφει τις σημαντικότερες απώλειες (-5,13%), τον δε κατασκευαστικό να αναδεικνύεται για μια ακόμα φορά σε έναν από τους πλέον ανθεκτικούς κλάδους, με διόρθωση 0,51%.

Η βίαιη διόρθωση των διεθνών αγορών, η επιστροφή του Nasdaq στα επίπεδα του περασμένου Σεπτεμβρίου διαμορφώνουν και πάλι περιβάλλον για μια ακόμα βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση από Δευτέρα, ή το αργότερο από Τρίτη.

Είναι σαφές πως και η Σοφοκλέους αναζητά τάση προσπαθώντας να ισορροπήσει και να συσσωρεύσει δυνάμεις, τη στιγμή που τα διεθνή χρηματιστήρια θα κινούνται προς τα χαμηλά έτους. Κίνηση που εκτιμάται ότι μπορεί να έχει ολοκληρωθεί προς το τέλος Ιουνίου.

Να σημειωθεί, ότι στις 20 Ιουνίου αποκόβεται το μέρισμα της μετοχής του ΟΤΕ, τη δε Παρασκευή, 21/6, λήγει στα Παράγωγα η σειρά Ιουνίου. Το ενθαρρυντικό είναι, πως χωρίς ιδιαίτερη προσφορά, φαίνεται πως η Σοφοκλέους αποφεύγει το κύριο κύμα διόρθωσης των διεθνών αγορών και ενδέχεται να αντιμετωπίζει από πλεονεκτικότερη θέση τη διαφαινόμενη αντίδραση στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Επιχειρηματικά, η προκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση της Olympic Catering (Δευτέρα ή Τρίτη) δημιουργεί προϋποθέσεις ”μόχλευσης” σε ένα μικρό, αλλά αρκετό να διαμορφώσει τάση, κομμάτι της αγοράς. Σημειώνεται, ότι η μετοχή της εταιρίας έκλεισε την Παρασκευή, 7 Ιουνίου, με άνοδο 11,49%.

Ας μην λησμονούμε, ότι αρκετοί παράγοντες της αγοράς θα είχαν εύλογο συμφέρον να συμβάλλουν στη διαμόρφωση καλύτερου κλίματος, προκειμένου να εξωραΐσουν τις λογιστικές καταστάσεις εξαμήνου.

Αλλωστε, η Πειραιώς μέσω της μεταβίβασης πακέτου, περίπου 16% της θυγατρικής Leasing δείχνει την... πεπατημένη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v