Μέσα πάμε καλύτερα...

Ηπιότερα από τα διεθνή, διορθώνει τελευταία το ελληνικό χρηματιστήριο, τάση που καλείται να επιβεβαιώσει και αυτή τη φορά, εμφανίζοντας μικρότερη υποχώρηση από ότι οι διεθνείς αγορές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μόλις δύο – τρεις συνεδριάσεις κράτησε η καθαρά τεχνικής φύσεως αντίδραση στις διεθνείς αγορές με ορατά τα αρνητικά αποτελέσματα από χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη.

Είχε άλλωστε επισημανθεί έγκαιρα και σε κάθε τόνο η βραχύτητα και το ρίσκο αυτής της αντίδρασης, που συνεπήρε τη Σοφοκλέους, αλλά εκτιμάται ότι θα την επηρεάσει από σήμερα. Το ζητούμενο για την αγορά μας, είναι η επιβεβαίωση της τάσης που διαμορφώνεται τον τελευταίο καιρό και που την θέλει να επηρεάζεται λιγότερο και να υποχωρεί με ηπιότερο ρυθμό.

Το λογικό είναι, πως θα καταβληθεί προσπάθεια αναζήτησης αγοραστών, αν όχι σε υψηλότερα τουλάχιστον στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, προκειμένου να κατοχυρωθούν βραχυπρόθεσμες αποδόσεις και να κλείσει ο ”αέρας” (λόγω του Τ+3 και της Παρασκευής).

Την τελευταία φορά φάνηκε πως από αρκετούς και ισχυρούς μάλιστα επιδιώκεται η συγκράτηση του Δείκτη πέριξ των 2.250 μονάδων, επίπεδα όπου από τα μέσα Σεπτεμβρίου έχει ”συσσωρεύσει” τρεις φορές η αγορά. Η συγκεκριμένη περιοχή αντιστοιχεί στις περίπου 1.180 μονάδες του FTSE 20, εκτίμηση που επιβεβαιώθηκε στη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης.

Συσσώρευσης συνέχεια, λοιπόν, με τους περισσότερους να προεξοφλούν τώρα ότι οι Δείκτες θα ακολουθήσουν την πεπατημένη των τελευταίων 5 – 6 εβδομάδων, που τους θέλουν να κινούνται χαμηλότερα στις συνεδριάσεις της Δευτέρας – Τρίτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v