Σε αναζήτηση κατεύθυνσης…

Η λογική των κυκλικών κινήσεων που χαράσσεται από άκρως επαγγελματίες ”παίκτες” επικρατεί στις διεθνείς αγορές. Η πρόσφατη ανοδική αντίδραση με αιχμή τις τηλεπικοινωνίες μπορεί να επιδράσει θετικά στη Σοφοκλέους η οποία ουσιαστικά θα βρεθεί σε αναζήτηση κατεύθυνσης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μέχρι στιγμής οι μόνες εκπλήξεις, προσοδοφόρες για τους ”ψυλλιασμένους μπούκηδες” γίνονται στο Μουντιάλ. Γιατί στις διεθνείς αγορές, και βεβαίως στη δική μας, ακολουθείται λίγο πολύ η γνώριμη πεπατημένη κυκλικών κινήσεων που χαράσσεται από άκρως επαγγελματίες ”παίκτες”.

Η πρόσφατη ανοδική αντίδραση, διεθνώς, με αιχμή τις τηλεπικοινωνίες φάνηκε από χθες ότι μπορεί να επιδράσει θετικά στη Σοφοκλέους, και να δημιουργήσει έστω και βραχυπρόθεσμα αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές του κλάδου. Διαπιστώνεται, παράλληλα, ότι ο τραπεζικός κλάδος κυρίως μέσω των Εθνικής, Eurobank, Alpha, οδεύει σε μια φάση ιδιότυπης συσσώρευσης, που δεν θα προκαλεί σημαντικές πιέσεις στον τραπεζικό δείκτη και τον FTSE 20, αφήνοντας περιθώριο για επιμέρους κινήσεις και διακυμάνσεις σε μετοχές εταιριών άλλων κλάδων.

Θα επιμείνουμε ότι η περίπτωση της Hyatt, άκρως χαρακτηριστική και χρήσιμη, μπορεί να αποτελέσει ”πρόκριμα” για ανάλογες κλαδικές ή και μεμονωμένες αντιδράσεις. Όπου βεβαίως υπάρχει ουσιαστικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον, από ισχυρά επιχειρηματικά σχήματα και εισηγμένες που χαίρονται της εκτιμήσεως του κοινού.

Κλαδικά οι κατασκευαστικές εμφανίζονται δυνατές, μέρα με την ημέρα, άλλωστε είναι ο κλάδος που εκτός από την τεχνική συνδρομή έχει εξασφαλίσει και την οικονομική αρωγή των ιδιαίτερα θετικών αποτελεσμάτων και των σημαντικών περιθωρίων ανάπτυξης – κέρδους για τα επόμενα δύο – τρία χρόνια.

Θα επιμείνουμε ότι κατασκευές – τηλεπικοινωνίες και ορισμένα εγχώρια blue chips μπορούν να αποτελέσουν μεσομακροπρόθεσμα, την επενδυτική διέξοδο θεσμικών και ισχυρών ιδιωτών επενδυτών.

Τεχνικά θα θέλαμε να δούμε σήμερα, από την αρχή, την… ευαισθησία τόσο των 2.300 μονάδων, όσο και του εύρους 1.205 – 1.212 μονάδων για τον FTSE 20. Επιμέρους μετοχές που χρήζουν προσοχής σήμερα, εκτός βεβαίως της Hyatt, ο Notos και λόγω συναλλαγών, ο όμιλος της Alfa Alfa, τα Folli – Follie λόγω των τριών χθεσινών πακέτων και για τους πλέον ριψοκίνδυνους η πάντα… ελκυστική Sex Form, η ATEΜΚΕ λόγω σχέσης ανταλλαγής, αλλά και λόγω αποκοπής του δικαιώματος, η συμπαθής σε αρκετούς Κλωνατέξ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v