Ελεγχόμενη υποχώρηση, τεχνικό λάθος στη ΔΕΗ

Με ελάχιστο τζίρο η αγορά διολισθαίνει σε χαμηλότερα επίπεδα εν μέσω Μουντιάλ και άσχημου κλίματος στις διεθνείς αγορές. Ως τεχνικό λάθος ερμηνεύεται, μέχρι στιγμής, η ανοικτή εντολή αγοράς στη μετοχή της ΔΕΗ στο άνοιγμα στην τιμή των 14,54 ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το μόνο άξιο αναφοράς μέχρι στιγμής περιστατικό, αποδίδεται σε... τεχνικό λάθος. Ο λόγος για την ανοιχτή εντολή αγοράς (στις 11.04) που δόθηκε στη μετοχή της ΔΕΗ στην τιμή των 14,54 ευρώ και ελλείψει πωλητών και αδράνειας αγοραστών οδήγησε την τιμή της μετοχής με συναλλαγές περίπου 30.000 τεμαχίων στα 15,68 ευρώ.

Οι απόψεις για το... τεχνικό λάθος μέχρι στιγμής διίστανται, καθώς η εκκαθάριση και ενδεχομένως ο αντιλογισμός θα πρέπει να γίνουν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως λανθασμένος χειρισμός σε μια προσπάθεια να... στηριχθεί η αγορά.

Στα καθ’ ημάς, με συναλλαγές 30 εκατ. ευρώ η αγορά διολισθαίνει χαμηλότερα, μέσα στο γενικότερο πτωτικό κλίμα των διεθνών χρηματιστηρίων και της εκτίμησης ότι η Νέα Υόρκη, έχει αρκετό κατηφορικό έδαφος να διανύσει.

Ελάχιστες οι μετοχές με κέρδη, μεταξύ των κορυφαίων η Hyatt, που με σημαντική εμπορευσιμότητα και θεσμικούς αγοραστές ενισχύεται μέχρι και κατά 2,5%. Η εικόνα της αγοράς είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη στη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, όπου με λίγες σχετικά συναλλαγές πιέζονται σημαντικά χαμηλότερα ακόμη και μετοχές εταιριών που δεν είχαν ενισχυθεί τις προηγούμενες εβδομάδες.

Με βάση τις κινήσεις συγκεκριμένων παικτών του ΧΠΑ, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τώρα οι ”πωλήσεις” συμβολαίων του ΜΚ 40, καθώς η εκτίμηση ότι η αγορά οδηγείται χαμηλότερα και των 2.250 μονάδων, ενδέχεται να διευρύνει στις επόμενες συνεδριάσεις την ομάδα των πωλητών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v