Ήπια επαναφορά στο εύρος 2.280 – 2.320

Οι ενεργοί ”παίκτες” του ΧΑΑ αναμένεται να επικεντρωθούν στην ισχυροποίηση ενός αποδεκτού εύρους διακύμανσης, επιδιώκοντας την επαναφορά του Δείκτη στην περιοχή μεταξύ 2.280 - 2.320 μονάδων. Το ενδιαφέρον ενδέχεται να επικεντρωθεί περισσότερο στη μεσαία κεφαλαιοποίηση και λιγότερο στους τραπεζικούς τίτλους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στην ισχυροποίηση ενός αποδεκτού εύρους διακύμανσης θα επικεντρωθούν οι ενεργοί ”παίκτες” του ΧΑΑ. Σε αυτή τη φάση, επιδιώκεται η ”επαναφορά” του Δείκτη στην περιοχή των 2.280-2.320 μονάδων με αιχμή περισσότερο μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης και λιγότερο ορισμένων τραπεζικών τίτλων.

Οι τελευταίοι καλούνται για μία ακόμη φορά να λειτουργήσουν εξισορροπητικά τόσο στις διακυμάνσεις του FTSE 20, όσο και του Δείκτη. Η μικρή πίεση σε μετοχές εταιριών ”τεχνολογίας” στις δύο κύριες ευρωπαϊκές αγορές (Παρίσι, Φρανκφούρτη) θα μπορούσε να επηρεάσει μόνο δύο τρεις μετοχές εταιριών όπου έγιναν κάποιες συντονισμένες κινήσεις αγορών την προηγούμενη Πέμπτη – Παρασκευή.

Το ζητούμενο πάντως για μετοχές, που λόγω της αναδιάρθρωσης του MSCI, επηρεάστηκαν έντονα (είτε θετικά, είτε αρνητικά) την περασμένη Παρασκευή, είναι να κρατήσουν τα κεκτημένα (Ιντρακόμ, Νότος, ΔΕΗ κ.α.) είτε να απορροφήσουν μέρος των απωλειών (Φουρλής, ΔΟΛ κ.α.).

Το ενθαρρυντικό είναι ότι για τις επόμενες δύο – τρεις εβδομάδες και εν πάσει περιπτώσει μέχρις ότου οριστικοποιηθεί το νέο σκηνικό στις κατασκευές, ο συγκεκριμένος κλάδος παρουσιάζει εύλογο και αυξημένο ενδιαφέρον. Πλήθος μετοχών με ήδη διαμορφωμένη ανοδική τάση, με τις εξελίξεις από την... Πάρνηθα να διαδραματίζουν και αυτές το ρόλο τους, την πίεση για τους πόρους του ΚΠΣ να οδηγούν σε... αναθέσεις, δικαιολογημένα φέρνουν τον τζίρο μετοχών του κλάδου στη δεύτερη θέση μετά τις τράπεζες.

Μετά την... Πάρνηθα, Σκαραμαγκά, σειρά έχουν τα ΕΛΠΕ με μετοχές ”σηματωρούς” πέραν των ΕΛ.ΠΕ, την Πετρόλα, το Νεώριο, το Hayatt, αλλά και τον ΟΛΘ.

Κλειδί για σήμερα η μετοχή του ΟΤΕ, καθώς η επίσπευση της μετοχοποίησης του Οργανισμού προκαλεί τα πρώτα αρνητικά σχόλια, ο τίτλος του ΟΠΑΠ και των Εθνικής, Eurobank. Για διαφορετικούς λόγους ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση σήμερα μετοχών όπως οι Κλωνατέξ, Ridenco, Compucon, Γιαννούσης, Dionic και ορισμένων άλλων αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v