Εντείνονται οι πιέσεις στη Σοφοκλέους (update)

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται αυτή τη στιγμή σε όλο το φάσμα του ταμπλό με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να υποχωρεί στις 2.265 μονάδες. Στις 297 οι πτωτικές μετοχές, ενώ με απώλειες πάνω από το 2% κινούνται Εθνική, Αlpha, Panafon και Cosmote.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η επιχειρούμενη εξομάλυνση της έντασης, καλύτερα θα λέγαμε η διαχείριση της κρίσης που επιτείνεται από τα αρνητικά αποτελέσματα σε επίπεδο ευρωζώνης, αποδίδει μέχρι στιγμές καρπούς.

Μετά την υποχώρηση του δείκτη χαμηλότερα και των 2.270 μονάδων επιχειρήθηκε μια συγκρατημένη προσπάθεια προσέγγισης και υπέρβασης των 2.280 μονάδων, όπου και διερευνήθηκαν οι προθέσεις των εν δυνάμει πωλητών σε μετοχές του FTSE 20.

Η θετική για την Eurobank έκθεση της SSSB συμβάλει στη σταθεροποίηση της μετοχής υψηλότερα των 14 ευρώ, ενώ σχετικά πιο ήπιες είναι την τελευταία μισή ώρα οι πωλήσεις στην Εθνική. Την ασθενέστερη τάση εμφανίζουν οι τηλεπικοινωνίες, με την Cosmote στα 10,14 ευρώ, παρά τη διάψευση φημών για παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου.

Χαμηλότερα από στήριξη ασφαλείας η μετοχή της Panafon, έχει σημαδευτεί κάπως με περιορισμό των πωλητών και ”φράγματα” αγοραστών στα 17,10 έως 17,18 ευρώ για τη μετοχή του ΟΤΕ. Η ισχυρότερη ανοδική τάση από τις μετοχές του ”20άρη” διαπιστώνεται και σήμερα στη μετοχή της Coca Cola, με αυξημένες συναλλαγές.

Μεταξύ των μετοχών μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ξεχωρίζει η σταθερά ανοδική Τεχνική Ολυμπιακή, η ”ενθουσιώδης” τελευταία Aχον, η Sex Form, η Ηλέκτρα και ορισμένες ακόμα.

Απόλυτα δικαιολογημένη τεχνικά και αναμενόμενη η αντίδραση της μετοχής του Αλουμινίου της Ελλάδος που υπερβαίνει και πάλι τα 30 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v