Σε κρίσιμη καμπή η Σοφοκλέους

Κάτω από το όρια ασφαλείας οδηγείται η Σοφοκλέους, δημιουργώντας προβληματισμό στο ενεργό επενδυτικό κοινό για τι μέλλει γενέσθαι. Ζητούμενο για σήμερα, η αντίδραση του Δείκτη προς τις 2.280 μονάδες, με την αρωγή αυτών που έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ούτε φωνή ούτε ακρόαση, μέχρι στιγμής με αποτέλεσμα η αγορά να εξωθείται σε χαμηλότερα επίπεδα, κάτω από το όριο ασφαλείας, το δε ενεργό κοινό να εξουθενώνεται όλο και περισσότερο.

Αξίζει σε αυτή την κρίσιμη συνεδρίαση, προμελετημένης πτώσης και ενσυνείδητης προσπάθειας απαξίωσης, να αναφερθούν οι ελάχιστοι που επιμένουν να υπερασπίζουν την προσπάθειά τους. Να υπερασπίζονται την αξιοπιστία του θεσμού, κάτι στο οποίο ελάχιστα συμβάλλουν οι θέσει και φύσει αρμόδιοι, οι ”πολυπράγμονες” θεσμικοί μας.

Για παράδειγμα από την πλευρά της Eurobank τίθενται αλλεπάλληλα φράγματα στα 14 ευρώ, υποδηλώνοντας την παρουσία και εμμονή τους. Οι της Εθνικής, προσπαθούν να ”κρατήσουν” τη μετοχή υψηλότερα των 22 ευρώ, ενώ ελάχιστες είναι και οι φωτεινές εξαιρέσεις στην καλούμενη περιφέρεια.

Ενδεικτική η περίπτωση του βασικού μετόχου και του ”ειδικού διαπραγματευτή” της Ridenco με κινήσεις που φανερώνουν πίστη στην εταιρεία και τη χρηματιστηριακή συμπεριφορά της μετοχής. Υπάρχουν συνολικά άλλες 20 – 30 μεμονωμένες περιπτώσεις στην αγορά που θα πρέπει να διαφυλάξει το επενδυτικό κοινό ως κόρην οφθαλμού.

Το ζητούμενο για την επόμενη ώρα –για να αποφευχθούν τα τρις χειρότερα- είναι η αντίδραση του Δείκτη προς την περιοχή των 2.280 μονάδων, οι γνωρίζοντες και έχοντες τη δυνατότητα να αντιδράσουν οφείλουν να επιχειρήσουν το εν λόγω εγχείρημα, γιατί οι αντοχές της αγοράς είναι πλέον οριακές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v