Αναγνωριστικές κινήσεις πέριξ των 2.300

Συντηρείται υψηλότερα των 2.280 και πέριξ των 2.300 ο Γενικός Δείκτης, με συναλλαγές 30 εκατ. ευρώ και χαμηλούς τζίρους σε μετοχές του FTSE 20. Την ισχυρότερη τάση μεταξύ των τραπεζικών καταγράφει η Εμπορική.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τακτική συντήρησης και διερεύνησης των διαθέσεων των ”παικτών” της... αντίπερα όχθης ακολουθείται μέχρι στιγμής.

Ο Γενικός Δείκτης συντηρείται υψηλότερα των 2.280 – 2.300 μονάδων, με συναλλαγές 30 εκατ. ευρώ και χαμηλούς τζίρους σε μετοχές του FTSE 20. Ο συγκεκριμένος δείκτης παραμένει οριακά υψηλότερα των 1.223 μονάδων, με άξια αναφοράς παρατήρηση το +0,14% της Eurobank με μόλις 15.000 μετοχές και τον εξίσου λίγων πράξεων στην Εθνική.

Συγκριτικά περισσότερες εμφανίζονται οι συναλλαγές στην Εμπορική, που καταγράφει και την ισχυρότερη τάση μεταξύ των τραπεζικών μετοχών, ενώ η Alpha κυμαίνεται στα 15,6 – 15,8 ευρώ.

Διαπιστώνεται δηλαδή πως, οι πωλητές στις συγκεκριμένες μετοχές είναι φειδωλοί, ανάλογη στάση τηρείται και από την πλευρά των αγοραστών. Έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο θα διαρκέσει αυτή η εκατέρωθεν διερεύνηση των προθέσεων.

Στη μετοχή της 3E οι συναλλαγές επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον και ξένου διαχειριστή, αλλά και συγκεκριμένων εγχώριων, που με γνώμονα τα καλά αποτελέσματα τοποθετούνται στην εταιρεία. Σταθερή για ακόμη μια ημέρα η μετοχή της Motor Oil, προς τα 8,6 ευρώ, στα 6,20 ευρώ βρίσκεται η μετοχή των ΕΛΠΕ, ενώ η αντίδραση της Ιντρακόμ είναι ιδιαίτερα προσεκτική προς τα 9,85 ευρώ. Ισχυρότερη είναι η τάση της μετοχής του ΔΟΛ.

Για την επόμενη ώρα, θα ήταν χρήσιμο να αναδειχθούν τα περιθώρια διόρθωσης της αγοράς, μέχρι ποίου σημείου δηλαδή, μπορεί με τόσο λίγες πράξεις να υποχωρήσει η αγορά, και εάν στην περίπτωση αυτή η χαμηλότερη τιμή της ημέρας είναι οι 2.295,13 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v