Στο ρυθμό των πιέσεων το ΧΑΑ (update)

Τα χαμηλά επίπεδα της ημέρας προσεγγίζει αυτήν την ώρα η Σοφοκλέους, καθώς εντείνονται οι πιέσεις σε ΟΤΕ (-1,12%), αλλά και στις τράπεζες. Στις 274 οι πτωτικές μετοχές, στις 29 οι ανοδικές.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετά την για ευνόητους λόγους αρχική πίεση, δείχνει να εξισορροπεί η σχέση αγοραστών – πωλητών σε σχετικά ”ευαίσθητες” μετοχές.

Έτσι, από τα ”χαμηλά” των 2.315 μονάδων, ο Δείκτης αντιδρά προς τις 2.320 με λίγες όμως συναλλαγές και εμφανή για μια ακόμη συνεδρίαση την επιφυλακτικότητα των εγχώριων θεσμικών.

Ο FTSE 20, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ”άνοιξε” σχεδόν στο χαμηλότερο σημείο ημέρας (1.224,28) αλλά με τη συνδρομή κυρίως της Εθνικής, μείωσε τις απώλειες στη συνέχεια. Από τις δεικτοβαρείς μετοχές του FTSE 20, Επιχειρήσεις Αττικής, οριακά η Εμπορική, ΕΛΠΕ και Panafon κινούνται θετικά.

Η μετοχή της Ιντρακόμ, που από σήμερα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση χωρίς το μέρισμά της (απόδοση περίπου 5%), σταθεροποιήθηκε μετά από μια αρχικά μεγαλύτερη διόρθωση, στα 9,85 – 9,95 ευρώ.

Από τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, αναμενόμενη θεωρείται η αντίδραση προς τα 3,75 ευρώ του Φουρλή μετά την απόφαση διανομής δωρεάν, αντιδρά η Εθνική Ακινήτων προς τα 4,60 ευρώ, ”κρατά” η Εθνική Ασφαλιστική τα 7,70 ευρώ. Σταθεροποιημένες εμφανίζονται οι μετοχές των ΜΕΤΚΑ, Ηρακλής, ενώ οι θυγατρικές της Βιοχάλκο, Σιδενόρ και Χαλκόρ καταγράφουν κέρδη, η δεύτερη με μηδαμινή εμπορευσιμότητα.

Τεχνικά, για τη συνέχεια, δικαιολογείται μια ακόμη επιβεβαίωση της ενδοσυνεδριακής ”στήριξης” των 2.320 μονάδων, ενώ ενθαρρυντική εξέλιξη θεωρείται η καταγραφή ”χαμηλού” (στις 2.320) υψηλότερα του προηγούμενου των 2.317.

Μεταξύ των βασικών δεικτών, τις μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζει αυτός της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ενώ περιορίζονται σταδιακά οι απώλειες του FTSE 20 (προς τις 1.227) και του SC 80 (προς τις 723 μονάδες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v