Στα χέρια των θεσμικών οι εξελίξεις

Το όποιο άλλοθι για νέα διόρθωση φαίνεται να αποστερείται από την αγορά, μετά και τη χθεσινοβραδινή θετική αντίδραση της Νέας Υόρκης και το ανάλογο θετικό άνοιγμα της Ευρώπης. Άλλωστε ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της διόρθωσης, ενισχύοντας και τον FTSE 20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η χθεσινοβραδινή θετική αντίδραση στη Νέα Υόρκη και η ανάλογη αρχή στην Ευρώπη αποστερεί από άλλοθι τους μονίμως υποτιμητές της αγοράς.

Σε μεγάλο ποσοστό, τεχνικά, ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της διόρθωσης που αντιστοιχεί στην προηγηθείσα αντίδρασή του, ο δε FTSE 20 αποκτά και με βάση τα τελευταία ΣΜΕ μηνός Ιουνίου ισχυρή βάση στήριξης στις 1.216,5 μονάδες.

Παρατηρώντας το γράφημα τιμών – συναλλαγών διαπιστώνεται ότι από τα περίπου 120 εκατ. ευρώ συναλλαγές της Τετάρτης, μειώθηκαν χθες στα 98 εκατ. ευρώ με ακόμη μικρότερη προσφορά σε μετοχές εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση της Εθνικής.

Παρεμπιπτόντως να σημειωθεί ότι ο Όμιλος, πιστώνει από την ερχόμενη Δευτέρα τους κωδικούς δικαιούχων μετόχων με το μέρισμα των 375 δρχ., κάτι που θα ενισχύσει την ρευστότητα κυρίως των θεσμικών.

Είναι κατά συνέπεια στο χέρι των συγκεκριμένων επενδυτών, εάν θα συνεχίσουν να παραμένουν αδρανείς και επιφυλακτικοί ή εάν θα εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και τις ευκαιρίες που δημιουργεί η πρόσφατη διόρθωση.

Το γεγονός ότι η Ν. Υόρκη έκλεισε χθες θετικά, παρά το ότι ήταν εμφανής η διάθεση των Αμερικανών να ρευστοποιήσουν μέρος των θέσεών τους ενόψει και της αργίας της Δευτέρας, είναι φύσει και θέσει θετικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v