Συσσώρευση δυνάμεων εν αναμονή αφορμής

Ως ”κόρη οφθαλμού” διαφυλάσσεται η περιοχή των 2.385 μονάδων στο ΧΑΑ, με τη διαδικασία συσσώρευσης να δείχνει ότι θα συνεχιστεί έως ότου παρουσιαστεί η αφορμή που θα διαμορφώσει την τάση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Νωρίς νωρίς δόθηκε το στίγμα των προθέσεων όσων έχουν το ”πάνω χέρι” στην αγορά αυτή την περίοδο. Η περιοχή των 2.385 μονάδων είναι προφανές ότι διαφυλάσσεται ως ”κόρη οφθαλμού” τουλάχιστον μέχρις ότου αποσαφηνιστεί συνολικότερα η τάση.

Τουλάχιστον στη σημερινή συνεδρίαση φαίνεται ότι θα αποφευχθούν ”ημερήσιοι” εγκλωβισμοί, αφού η πτωτική τάση σε μεγάλο ποσοστό ολοκληρώθηκε στα πρώτα 40 λεπτά. Οι συναλλαγές λίγες, είναι ενδεικτικό πως η μετοχή του Τιτάνα για παράδειγμα, εμφανίζει τζίρο μόλις 50 μετοχών στις 12.00, την ίδια στιγμή που με περιορισμένη προσφορά πιεζόταν –λόγω συγκυρίας- ο τίτλος του ΟΤΕ και παρέμενε σταθερός της Panafon.

Η διαδικασία συσσώρευσης φαίνεται ότι θα συνεχιστεί μέχρις ότου παρουσιαστεί η αφορμή, που θα διαμορφώσει την τάση (είτε προς τις 2.520 μονάδες είτε προς τις 2.320). Επιφυλακτικότητα και αβεβαιότητα, που χρειάζονται είδηση, και είναι εμφανής τόσο από τη συμπεριφορά των ισχυρών όσων και των μικρότερων ”παικτών”.

Η μετοχή της Εθνικής, θα μπορούσε να πιεστεί προς τα 22,8 ευρώ, όπου ενδεχομένως και ανάλογα το διεθνές περιβάλλον θα μπορούσαν να επανατοποθετηθούν (ή να τοποθετηθούν για πρώτη φορά) όσοι επενδύουν στο θετικό σενάριο. Επιμέρους κινήσεις που επηρεάζουν τη συμπεριφορά για παράδειγμα της μετοχής των Ελληνικών Πετρελαίων, θα μπορούσαν να διαμορφώσουν την τάση σε κλαδικό επίπεδο, αλλά όχι όμως συνολικότερα για την αγορά.

Για την επόμενη ώρα το ιδανικό θα ήταν εξασφαλίζοντας τη ”στήριξη” των 2.385 να αντιδράσει ο Δείκτης προς τις 2.402 μονάδες, παραμένοντας πάντα στο εύρος των 2.395 – 2.408 μονάδων. Είναι προφανές πως τα δύο προηγούμενα ”τοπικά” υψηλά της εβδομάδας για να διασπαστούν, χωρίς η κίνηση αυτή να εμπεριέχει κινδύνους, απαιτούν είδηση από το χώρο της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ζητούμενο ”κλείσιμο” για σήμερα, μεταξύ των 2.395 – 2.402 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v