Παίρνουν τα κέρδη στη Σοφοκλέους (update)

Ρευστοποιήσεις κερδών σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες ωθούν το Γενικό Δείκτη κάτω από τις 2.380 μονάδες, ενώ πιέσεις ασκούνται και σε όλο το φάσμα του ταμπλό. Στις 292 οι πτωτικές μετοχές, ενώ μόνον 38 κινούνται με θετικό πρόσημο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Περισσότερο σε σταθεροποίηση, παρά σε διόρθωση παραπέμπει η μέχρι στιγμής πορεία της αγοράς. Καλοδεχούμενη η θετική ένδειξη, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, πέριξ των 2.385 μονάδων δημιουργείται μια νέα ανθεκτική όπως όλα δείχνουν ”στήριξη”.

Εάν μάλιστα η Σοφοκλέους καταφέρει να περάσει αυτές τις ”πονηρές” λόγω Νέας Υόρκης, συνεδριάσεις θα πρέπει να θεωρηθεί πιθανότερο το ενδεχόμενο της αντίδρασης, πέραν των 2.415 μονάδων, όχι από το ελάχιστο των 2.320 αλλά αυτό των 2.385 μονάδων.

Ούτως ή άλλως, όπως σημειώνεται τελευταία, τα περιθώρια διόρθωσης – ουσιαστικά ευκαιρίες αγορών- περιορίζονται στο 1,5% το χειρότερο 2% (σε επίπεδο Γενικού Δείκτη). Κλειδί, βέβαια για την περαιτέρω πορεία αποτελεί ο τραπεζικός κλάδος, καθώς ισορροπεί πέριξ των 4.000 μονάδων.

Αυτή η προσπάθεια σταθεροποίησης των τραπεζών επιτρέπει την διακριτική δραστηριοποίηση επενδυτικών σχημάτων σε μετοχές κατά κανόνα υγιών εταιριών, με εμφανή ανοδική τάση. Χαρακτηριστικότερη και ενδεικτικότερη περίπτωση της σημερινής συνεδρίασης, αποτελεί η αντίδραση των Προμότα, Βιοτερ.

Για την επόμενη ώρα, καλή, από τεχνικής πλευράς, θα ήταν μια αντίδραση του Δείκτη προς το χθεσινό ”υψηλό” των 2.408 μονάδων, προκειμένου να ”δεθεί” ακόμη περισσότερο το εύρος των 2.385 – 2.405 μονάδων. Επιμένουμε ότι η συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να αποτελέσει ένα κοινής αποδοχής, χαμηλού ρίσκου και ακόμη χαμηλότερου κόστους, σημείο εκκίνησης προς τις 2.500 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v