Στις 2.400 μονάδες ο πήχυς στη Σοφοκλέους

Η διάχυτη πεποίθηση ότι η αγορά έχει απεγκλωβιστεί τόσο από τα χαμηλά της όσο και από το κλίμα απαξίωσης που κυριαρχούσε στα μέσα Απριλίου δίνει τα ”πολεμοφόδια” για τη συνέχιση της ανόδου και την υπέρβαση των 2.415 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Δεν ήταν τόσο τα κέρδη της τάξεως του 2,96% και ο μέσος τζίρος των 132 εκατ. ευρώ (114,8 εκατ. ευρώ την προηγούμενη), που διαμορφώνουν ένα θετικότερο πλαίσιο για την ερχόμενη εβδομάδα.

Δεν είναι τόσο η προεξόφληση της συμφωνίας για τα ΕΛΠΕ, ή οι εντονότατες και βάσιμες πλέον φήμες για κίνηση στον τραπεζικό κλάδο με αιχμή την Alpha, ούτε η διεύρυνση των επιλογών συγκεκριμένων ξένων που έλαβαν θέσεις σε Panafon - Vodafone, 3E κι άλλες μετοχές της ίδιας κατηγορίας, όσο η διάχυτη πλέον πεποίθηση, ότι η αγορά έχει απεγκλωβιστεί από τα χαμηλά της και το κλίμα απαξίωσης που στα μέσα Απριλίου κυριαρχούσε στο ΧΑΑ.

Ισχυρή άνοδος, περιεκτική, με επίκεντρο τα blue chips προοιωνίζεται στη συνέχεια, καθώς στην Εθνική οι αγοραστές παραμένουν ενεργοί και επίμονοι, παρά το +25% που έχει καταγράψει η μετοχή τον τελευταίο μήνα.

Ανάλογες ουσιώδεις πλέον ενδείξεις, πυκνώνουν καθημερινά, ενισχύουν την εκτίμηση ότι το ”παιχνίδι” παραμένει στα χέρια των ισχυρών” και πως με τη συνδρομή των ξένων αγορών, η Σοφοκλέους έχει τα ”πολεμοφόδια” να υπερβεί τις 2.415 μονάδες, ισχυροποιώντας ακόμα περισσότερο την τάση επαναφοράς προς επίπεδα τιμών, πάνω από τις 2.520 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v