Σταθερό βήμα πριν τις 2.400 μονάδες

Αισιοδοξία και σταθερά βήματα για την ελληνική κεφαλαιαγορά λίγο πριν τις 2.400 μονάδες, με ενίσχυση της προσπάθειας εδραίωσης της ανοδικής τάσης. Στοιχεία που ενισχύουν την αισιοδοξία το μικρό εύρος διόρθωσης, ο ρόλος της Εθνικής, αλλά και η αναθέρμανση της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η εκτίμηση πως τα αποτελέσματα β’ τριμήνου δεν θα είναι χειρότερα από αυτά του πρώτου, αρχίζει και κερδίζει σταδιακά έδαφος στις ξένες αγορές. Οι πρώτες ενδείξεις συνηγορούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Κλίμα θετικότερο που θα μπορούσε να διευκολύνει την προσπάθεια εδραίωσης της ανοδικής τάσης, όπως σταδιακά και προσεκτικά ”χτίζεται” τον τελευταίο μήνα.

Τα στοιχεία που ενισχύουν τις διαθέσεις των αισιόδοξων είναι το μικρό και απόλυτα ελεγχόμενο εύρος της απαραίτητης διόρθωσης, ο πρωταγωνιστικός ρόλος που συνεχίζει να διαδραματίζει η Εθνική, η προσεκτική αναθέρμανση του ενδιαφέροντος στο υγιές κομμάτι της μεσαίας κεφαλαιοποίησης και η χωρίς προβλήματα, σήμερα, λήξη των Συμβολαίων Μαΐου.

Εκτιμώντας πως θα κερδιθεί σήμερα, η μάχη που δίνεται για την εδραίωση της ”στήριξης” των 2.315 – 2.340, το πιθανότερο είναι πως στην αγορά σήμερα, το αργότερο τη Δευτέρα, θα ενταθεί και πάλι η προσπάθεια για προσέγγιση και υπέρβαση των 2.400 μονάδων.

Το ζητούμενο για σήμερα, κλείσιμο, (ιδανικό) είναι αυτό που θα έφερνε το Δείκτη στο εύρος 2.165 – 2.185 με συναλλαγές 110 – 130 εκατ. δρχ. Μετοχές σηματωροί, πέραν της Εθνικής και ΟΤΕ, η Εμπορική που απογοήτευσε χθες, συγκεκριμένες μετοχές θεσμικών προτιμήσεων (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Ινταλότ) και ορισμένα ”μεσαία χαρτιά” όπως Κλωνατέξ, Veterin, Κούμπας, Rilken, ΔΑΡΙΓΚ, Βαρβαρέσος κ. α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v