Προέχει η ενίσχυση της αξιοπιστίας στο ΧΑΑ

Η διασφάλιση της ”στήριξης” των 2.315 μονάδων προέχει στη Σοφοκλέους, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα αξιόπιστο εύρος ασφαλείας πριν η αγορά προχωρήσει προς την επόμενη διόρθωση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Να διασφαλίσουμε την ”στήριξη” των 2.315 μονάδων διαμορφώνοντας ένα αξιόπιστο εύρος ασφαλείας για την επόμενη διόρθωση.

Τις τελευταίες ημέρες, παρά την ισχυροποιούμενη ανοδική τάση επιμένουμε ότι προέχει κυρίως η εδραίωση ενός θετικότερου κλίματος, παρά η επίσπευση της υπέρβασης των 2.400 μονάδων.

Σε ανοδική φορά Νέα Υόρκη και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, θα μπορούσαν να διορθώσουν από την αύριο – Παρασκευή με αφορμή κάποια παράμετρο, για παράδειγμα την τιμή του πετρελαίου. Οι συναλλαγές παρά την κατά 70% ενίσχυσή τους τον τελευταίο μήνα, παραμένουν λιγότερες από αυτές των προηγούμενων δύο ανοδικών κύκλων πέρυσι τον Ιούλιο και Νοέμβριο.

Αυτό εν μέρει δικαιολογείται από την επιφυλακτικότητα που συνεχίζουν να δείχνουν οι εγχώριοι θεσμικοί, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, λίγοι εξ’ αυτών έχουν ενισχύσει από το 18% στο 25% τις θέσεις τους σε τραπεζικούς τίτλους.

Με βάση τις πρώτες σημερινές εντολές στην αγορά Παραγώγων διαμορφώνεται η εκτίμηση ότι προς τη συνεδρίαση της Παρασκευής, θα πρέπει να έχει κλείσει η ”ψαλίδα” (περίπου 2,5%) που εμφανίζει ο FTSE 20, αν και τα εναπομείναντα Συμβόλαια μηνός Μαΐου δεν ξεπερνούσαν τα 1.500.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μέχρι την Παρασκευή ο FTSE 20 έχει κάποια μικρά περιθώρια περαιτέρω ανόδου προκειμένου να συγκλίνει με τα επίπεδα του υποκείμενου Δείκτη, ποσοστό που δεν ξεπερνά το περίπου 1,5%. Πάντως σήμερα το πρωί εμφανέστερη ήταν η τάση που διαμορφώθηκε χθες μετά το κλείσιμο, για μερική μεταφορά θέσεων σε Συμβόλαια του ΜΚ 40, ο οποίος εμφανίζει ισχυρότερη τάση έναντι του FTSE 20 από χθες το μεσημέρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v