Ρευστοποιήσεις κερδών στο ΧΑΑ (update)

Στα επίπεδα της Παρασκευής κινείται η Σοφοκλέους λίγο πριν το κλείσιμο μετά τις ρευστοποιήσεις κερδών που σημειώθηκαν στο τελευταίο ημίωρο. Στις 177 οι μετοχές που διαπραγματεύονται με αρνητικό πρόσημο, ενώ με θετικό κινούνται 120.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Για δεύτερη φορά από την αρχή της συνεδρίασης δοκιμάζεται με... διακριτικό τρόπο η ανθεκτικότητα των 2.350 μονάδων. Οι συναλλαγές, περί τα 60 εκατ. ευρώ (13.30) αρκετές, αλλά κατά την εκτίμησή μας όχι ικανές για να κρατήσουν το δείκτη -σε αυτή τη φάση- πάνω από τις 2.350 μονάδες.

Εκτίμηση που ενισχύεται και από τις σχετικά χαμηλότερες από ό,τι απαιτούνται συναλλαγές, που συντηρούν τη μετοχή της Εθνικής στα 22,6 – 23 ευρώ (συμπεριλαμβανόμενου του μερίσματος).

Για την επόμενη ώρα θα επιμείνουμε ότι είναι χρησιμότερη η εξασφάλιση της ”στήριξης” των 2.315 – 2.320 μονάδων, παρά ένα ενδεχόμενο ”κλείσιμο” -ειδικά σήμερα- των 2.350 μονάδων.

Επιμένοντας ότι η κίνηση στη Σοφοκλέους, όπως και σε κάθε άλλη ευρωπαϊκή αγορά, είναι σε ένα βαθμό συναρτώμενη με τις αντιδράσεις στη Νέα Υόρκη, θα χρειαστεί επιβεβαίωση αυτής της δυνατότητας για τον Dow (σήμερα – αύριο) προτού επιχειρηθεί το επόμενο ανοδικό βήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v