Σοφοκλέους: Αλλαγή προς το καλύτερο-υπό όρους

Προσδοκίες για νέα άνοδο στη Σοφοκλέους, εφόσον το επιτρέψει το διεθνές κλίμα, διαμορφώνονται και αυτή την εβδομάδα. Προϋπόθεση η περαιτέρω ενίσχυση του τζίρου, αλλά και η κινητοποίηση της κυβέρνησης στα ανοικτά μέτωπα. Ερώτημα τα αποτελέσματα τριμήνου.

Σοφοκλέους: Αλλαγή προς το καλύτερο-υπό όρους
Οι προσδοκίες για νέα ανοδική κίνηση της Σοφοκλέους, στην περίπτωση που δεν υπάρξουν δυσμενείς εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον, αναμένεται να συντηρήσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς συνδυάζονται με πληροφορίες για επιλεκτικές τοποθετήσεις εκ μέρους ξένων θεσμικών και εγχώριων ασφαλιστικών ταμείων.

Από την άλλη πλευρά ο γενικός δείκτης πλησιάζει σημεία σημαντικών αντιστάσεων στην περιοχή των 2320-2350 μονάδων τα οποία θα πρέπει να υπερκεράσει με σημαντικό όγκο συναλλαγών, για να διατηρηθεί η αλλαγή της τάσης.

Πέραν από την τεχνική πλευρά αυτής της αντίδρασης (μετά από μια αρκετά μακροχρόνια περίοδο συσσώρευσης στις 2150-2220 μονάδες) προσοχή θα πρέπει να δοθεί τόσο στα θεμελιώδη στοιχεία (που εξαρτώνται από τα αποτελέσματα τριμήνου, ο κύριος όγκος των οποίων δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί) όσο και στο γενικότερο μακροοικονομικό περιβάλλον που εξαρτάται κυρίως από τις κινήσεις της κυβέρνησης.

Ηδη ο Τύπος του Σαββατοκύριακου δημιούργησε προσδοκίες για δραστηριοποίηση του οικονομικού επιτελείου σε όλα τα μέτωπα, προκειμένου να αλλάξει η ”ψυχολογία” της αγοράς, αλλά και να ανατραπεί το δυσμενές πολιτικό κλίμα. Το τι θα συμβεί στην πράξη θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της Σοφοκλέους.

Σημειωτέον οτι σήμερα ανοίγουν οι μη δεσμευτικές ”εκδηλώσεις ενδιαφέροντος” για τα ΚΑΕ, ενώ την Τετάρτη γνωστοποιούνται τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας. Επίσης, εξακολουθούν να κυκλοφορούν πέριξ της αγοράς, τα ”τραπεζικά σενάρια” πάντα με επίκεντρο την θεωρούμενη ως ”ευάλωτη” Alpha Bank, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος ορίζοντας για το ενδεχόμενο πραγματοποίησής τους.

Γ.Παπ.

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v