Πόσο αυτόνομα μπορεί να κινηθεί η Σοφοκλέους;

Εαν η διόρθωση των διεθνών αγορών ολοκληρωθεί έως τη Δευτέρα-Τρίτη δεν αποκλείεται η Σοφοκλέους να συνεχίσει την ανοδική της πορεία έως και τα επίπεδα των 2.440 μονάδων. Στις τρεις συνεδριάσεις της εβδομάδας ο Γ.Δ. σημείωσε άνοδο 4,62%.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι περισσότερες προϋποθέσεις και ενδείξεις συνηγορούν πως η ανοδική κίνηση της αγοράς θα ολοκληρωθεί προς την επόμενη ”αντίσταση” των 2.440 μονάδων.

Με αιχμή τον τραπεζικό κλάδο, ειδικότερα τις Εθνική, Eurobank, αλλά και τις Εμπορική, Alpha, Πειραιώς στη συνέχεια, κατοχυρώθηκε, σχετικά εύκολα, την Παρασκευή, το εύρος στήριξης των 2.285- 2.305 μονάδων.

Ισχυρές εντολές αγοράς και σε άλλες μετοχές του FTSE 20, αλλά και η προσεκτική μετατόπιση κεφαλαίων προς τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, διαμορφώνουν θετικό πλαίσιο για την αγορά.

Εάν η διόρθωση στις διεθνείς αγορές ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα- το αργότερο Τρίτη, θα ενταθεί τόσο η εισροή κεφαλαίων, όσο και νέων επενδυτών στη Σοφοκλέους.

Η διάχυση του ενδιαφέροντος προς τις μετοχές εταιριών του ΜΚ 40 και του ΜΚ 80, έδωσαν την Παρασκευή ένα πρώτο δείγμα γραφής για το τι μπορεί να περιμένει η αγορά από τη Δευτέρα.

Εκτός των άλλων, θα πρέπει να συνεκτιμηθούν και επί μέρους λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα η διανομή από Δευτέρα του μερίσματος της Eurobank, η παρουσίαση, την ίδια ημέρα, της Cosmote σε ξένους θεσμικούς, το premium στα ΣΜΕ του Μαΐου, που λήγουν την Παρασκευή και η - μερική έστω - αυτονόμηση της Σοφοκλέους από τις ξένες αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v