Εξακολουθεί το ”φλερτ” με τις 2.300 μονάδες

Αναμενόμενη κίνηση θεωρείται η επιβεβαίωση της ”στήριξης” των 2.285 μονάδων, ύστερα από την κατοχύρωση κερδών στο ΧΑΑ. Ζητούμενο για σήμερα παραμένει το ”κλείσιμο” στο εύρος 2.280 - 2.300 με συναλλαγές υψηλότερες από χθες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Κίνηση αναμενόμενη, μετά την απαραίτητη μερική κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών, η επιβεβαίωση της ”στήριξης” των 2.285 μονάδων.

Παρατηρήθηκε, όπως είχε αναφερθεί και στο προηγούμενο σχόλιο, ενίσχυση αγοραστών σε συγκεκριμένες μετοχές του FTSE 20 με άμεσο αποτέλεσμα τη διαδικασία επαναπροσέγγισης των 2.300 μονάδων με αιχμή για πολλοστή φορά την Εθνική.

Η ενδοσυνεδριακή ”βύθιση” τάξεως περίπου 20 μονάδων τείνει να διαμορφώσει το απαιτούμενο για τα... περαιτέρω εύρος ασφαλείας 2.285 – 2.315. Στο συγκεκριμένο εύρος πρέπει να ”χωνευθεί” ο τραπεζικός κλάδος, να διαμορφωθούν οι νέες ισορροπίες μεταξύ αγοραστών – πωλητών, που θα οδηγήσουν τον FTSE 20 προς τις 1.215 – 1.220 και τον τραπεζικό υψηλότερα των 3.810 μονάδων.

Το σίγουρο είναι πως με συναλλαγές 80 εκατ. ευρώ (σε τέσσερις ώρες συνεδρίασης) ένα μέρος κερδών έχει κατοχυρωθεί, ορισμένοι έχουν λάβει θέσεις στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, ενώ περισσότεροι πείθονται ότι η αγορά έχει περιθώρια.

Για να ακολουθήσει η μεσαία κεφαλαιοποίηση, θα πρέπει να θεωρηθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση που θα μειώνει το ρίσκο, ακόμη και των βραχυπρόθεσμων ”παικτών”, η εδραίωση – ισχυροποίηση της φοράς των μετοχών που αποτελούν την καρδιά του συστήματος.

Ζητούμενο για σήμερα, το κλείσιμο του Δείκτη στο εύρος 2.280 – 2.300, με συναλλαγές σαφώς περισσότερες από ότι χθες, ενώ θα θεωρηθεί αρκούντως θετική ένδειξη ”κλείσιμο” του Δείκτη οριακά έστω υψηλότερα των 2.300 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v